Universiteit Leiden

nl en

Annemarie Beunen

Universitair docent

Naam
Mr.drs. A.C. Beunen
Telefoon
+31 71 527 8838
E-mail
a.c.beunen@law.leidenuniv.nl

Bij eLaw@Leiden voltooide Annemarie Beunen in 2007 een promotieonderzoek naar de sui generis bescherming van producenten ingevolge de Europese Databankrichtlijn.

Annemarie Beunen studeerde Nederlands recht (hoofdvak auteursrecht) en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Nijmegen. 

Bij eLaw@Leiden voltooide zij in 2007 een promotieonderzoek naar de  sui generis bescherming van producenten ingevolge de Europese Databankrichtlijn. Ze geeft onderwijs en externe voordrachten op het gebied van het auteursrecht en kunst&recht. 

In 1999-2000 verzorgde ze, in dienst van de Boekmanstichting in Amsterdam, de hoofdredactie van de  Museumrechtwijzer, het eerste juridische handboek voor musea in Nederland. 

In 2002-2003 was ze werkzaam bij de Raad voor Cultuur, als secretaris van de commissies Musea en Archieven en de commissie van deskundigen behorend bij de Wet tot Behoud van Cultuurbezit (WBC).

In 2004-2006 werkte ze bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. 

Momenteel is ze auteursrechtjurist bij de Koninklijke Bibliotheek. Ze is tevens lid van de redactie van  AMI (Tijdschrift voor Auteurs-, Media- & Informatierecht).

Haar onderzoek richt zich op de juridische aspecten van de digitale beschikbaarstelling van cultureel erfgoed.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer FLEX

Contact

  • Koninklijke Bibliotheek Auteursrechtjurist
  • Tijdschrift voor Auteurs-Media-en Informatierecht (AMI) Lid redactie