Universiteit Leiden

nl en

Anneloes Kuiper-Slendebroek

Gastmedewerker

Naam
B.A. Kuiper-Slendebroek LLM
Telefoon
+31 71 527 7359
E-mail
b.a.slendebroek@law.leidenuniv.nl

Mr. B.A. (Anneloes) Kuiper-Slendebroek is sinds 1 november 2011 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht als PhD-fellow.

Meer informatie over Anneloes Kuiper-Slendebroek

B.A. Kuiper-Slendebroek (1985) is sinds november 2011 als promovenda verbonden aan de sectie Internationaal Privaatrecht.

Verdragen, besluiten, et cetera? De doorwerking van internationale rechtsbronnen en de rol van de Nederlandse rechter

Haar onderzoek wordt gefinancierd door het Alkema-Hilbrandsfonds en betreft de doorwerking van internationaal recht in de nationale rechtsorde. De nadruk ligt op de doorwerking van verschillende internationale rechtsbronnen en de rol van de Nederlandse rechter bij het toepassen hiervan.

Aan de Leidse universiteit heeft Kuiper-Slendebroek het masterprogramma Public International Law in 2010 afgerond met een scriptie over de ontwikkeling, strekking en relevantie van het non-interventiebeginsel. Zij heeft werkervaring opgedaan als stagiair bij de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV). Na haar studie heeft zij twee jaar gewerkt als juridisch adviseur bij een grote zorginstelling in Den Haag. Ook is zij als piekdocent werkzaam bij de afdeling Internationaal Publiekrecht aan deze Universiteit.
 

Gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Civiel recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C.212

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie