Universiteit Leiden

nl en

Anna Stupers

Student-assistent

Naam
A.H. Stupers
Telefoon
+31 71 527 7422
E-mail
a.h.stupers@law.leidenuniv.nl

Anna Stupers is als studentassistente verbonden aan de afdeling Staats- en bestuursrecht van de Universiteit Leiden.

Meer informatie over Anna Stupers

Anna heeft haar bachelor rechtsgeleerdheid behaald aan de Universiteit Leiden, waaronder een semester aan het Trinity College Dublin. Nadat zij haar bachelor scriptie over de rechtmatigheid van de onafhankelijkheidsverklaring van de Krim met succes had afgerond, groeide haar interesse in internationaal en constitutioneel recht. Zij werkte voor een jaar als student-assistent voor professor Nico Schrijver bij de Afdeling Internationaal Publiekrecht. Tegelijkertijd begon zij haar master in Staats-en Bestuursrecht aan de Universiteit Leiden. Op dit moment rondt zij voor deze master haar scriptie af, betreffende het recht op een bestaansminimum voor uitgeprocedeerde vluchtelingen en de rol van gemeenten in het verwezenlijken daarvan. Afgelopen jaar was zij ook voor zes maanden stagiaire bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten.

Naast haar studie en werk is Anna graag betrokken bij projecten met een maatschappelijke impact. Zo is ze actief in de werkgroep Staats-en Bestuursrecht van het NJCM en is zij mentor van vluchtelingen voor het Project JA Statushouders van de Gemeente Leiden.

Nu zal zij als onderzoeksassistente op de Afdeling Staats- en Bestuursrecht vooral mr. dr. A.E.M. Leijten ondersteunen in haar onderzoek.

Student-assistent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer Flex

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden