Universiteit Leiden

nl en

Anita Harrewijn

Promovendus

Naam
A. Harrewijn MSc
Telefoon
+31 71 527 3692
E-mail
a.harrewijn@fsw.leidenuniv.nl

“Het bestuderen van psychofysiologische endophenotypes van sociale angststoornis is belangrijk om deze stoornis beter te begrijpen.”

Anita Harrewijn is promovenda bij de afdeling Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie van het Instituut Psychologie van de Universiteit Leiden.

Ze heeft haar master behaald aan de Universiteit Leiden, waar ze de research master ontwikkelingspsychologie heeft gevolgd. Tijdens haar research master heeft ze een onderzoeksstage van twee maanden gedaan aan University College Londen en ze werkte aan haar scriptie binnen het Brain and Development Lab. In beide projecten stond intentionele inhibitie centraal. Tijdens haar studie werkte ze ook als student-assistent bij het Leiden Family Lab.

Anita is werkzaam binnen het Leiden Family Lab onder supervisie van prof. Michiel Westenberg en dr. Melle van der Molen. Het doel van dit project is om psychofysiologische endofenotypes van sociale angststoornis te vinden. Endofenotypes zijn eigenschappen die gerelateerd zijn aan sociale angst en erfelijk zijn. Onderzoek naar endofenotypes kan meer inzicht geven in de genetische basis van sociale angststoornis en uiteindelijk helpen bij het ontwikkelen van preventieve interventies. Anita onderzoekt verschillende mogelijke endophenotypes met EEG, hartslag- en cortisolmetingen tijdens verschillende stadia van de informatieverwerking in sociale angst. Het onderzoek maakt gebruik van een multigenerationeel familiedesign: niet alleen mensen met een sociale angststoornis worden onderzocht, maar ook hun familieleden.

Promovendus

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Psychologie
  • Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie

Werkadres

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Kamernummer 3B43

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden