Universiteit Leiden

nl en

André Vos

Duale promovendus/gast

Naam
Drs. A.M. Vos
Telefoon
+31 70 800 9589
E-mail
a.m.vos@fgga.leidenuniv.nl

Werktitel proefschrift: 'Evaluatie van het gemeentelijk fietsbeleid'. Participeert als duale promovendus in het programma van Leiden University Dual PhD Centre The Hague.

Meer informatie over André Vos

Sinds 2010 is André Vos werkzaam als projectleider bij de gemeente Den Haag. In overleg met bewoners en ondernemers werkt hij aan verkeersprojecten waarbij sprake is van een complete herinrichting van de openbare ruimte. Voordat Vos bij de gemeente Den Haag ging werken is hij werkzaam geweest in verschillende functies bij diverse gemeentelijke, provinciale en rijksdiensten. De laatste 10 jaar daarvan als zelfstandig gevestigd consultant. Vos is zowel financieel als bestuurskundig geschoold.

Gemeenten in Nederland en wereldwijd zetten sterk in op het stimuleren van fietsgebruik om de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de stad te verbeteren. Het beleid omvat investeringen in fietsvoorzieningen en een combinatie van communicatieve, financiële en juridische beleidsinstrumenten. Evaluatie van beleidsmaatregelen blijkt lastig te zijn, zowel vanuit een wetenschappelijk oogpunt als vanuit de overheid. Uiteraard is het wel van belang te weten welk beleid werkt, voor wie, in welke omstandigheid en (ook) waarom. Deze vraag vormt de kern van zijn onderzoek. Via een mixed-methods aanpak wil Vos inzicht krijgen in zowel algemene als fietsbeleidspecifieke mechanismen die ervoor zorgen dat fietsbeleid effectief is.

Duale promovendus/gast

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Dual PhD Centre

Werkadres

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague
Kamernummer A3.03

Contact

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie