Universiteit Leiden

nl en

Ana Jaramillo Villacis

Buitenpromovendus

Naam
A.L. Jaramillo Villacis LLM

Ana Lucia Jaramillo is sinds april 2014 verbonden aan eLaw, Centrum voor Recht en Digitale technologie als promovendus.

Meer informatie over Ana Jaramillo Villacis

Ana Lucia Jaramillo behaalde een Master-titel in Internationaal en Europees recht aan de Universiteit van Amsterdam en is een Juris Doctor van de Pauselijke Katholieke Universiteit van Ecuador. Ana Lucia studeerde communicatiewetenschappen aan de Central University van Ecuador en is een master practitioner van neuro-linguistic programmeren van de Neuro-Linguistic Programming Society. Ze rondde diverse programma’s af op het gebied van leiderschap en bestuur aan de Business School van Ecuador (IDE), en politieke wetenschappen aan de Universiteit van San Diego in Californië.

Ze is een expert in alternatieve geschillenbeslechting met 17 jaar ervaring als facilitator en bemiddelaar/mediator in zowel publieke als private zaken en als directeur van het mediation centre in de rechtbanken van Ecuador. Zij was directeur van de eenheid voor justitiële hervorming en adjunct-directeur van de gespecialiseerde eenheid voor de openbare aanbesteding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Ecuador. Ze werkte als adviseur bij het ​​Ministerie van Justitie en Mensenrechten, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Toerisme en de Raad van de Rechtspraak van Ecuador. Verder heeft zij als privé-consultant uiteenlopende projecten gecoördineerd die gefinancierd werden door internationale organisaties.

Ana Lucia was verder docent aan de Simon Bolivar Andes Universiteit in Ecuador, de San Francisco Universiteit van Quito en de Centrale Universiteit van Ecuador. Ze is docent voor de opleiding International Business Law aan de Haagse Hogeschool geweest en bood hulp aan de ambassade van Ecuador in Nederland in communicatie en multilaterale aangelegenheden. Ze was een afgevaardigde van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens, het Internationaal Strafhof, het Permanente Hof van Arbitrage en de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht. Sinds december 2013 is Ana Lucia senior juridisch onderzoeker bij Corvers. Sinds januari 2014 is ze lid van de International Council of Commercial Arbitration. Op dit moment is ze doet onderzoek naar innovatie op eLaw aan de Universiteit van Leiden.

Onderzoek

Although the EU and all EU Member States have become more innovative in recent years, thus closing part of the innovation gap towards the US, the differences in the innovation performance within the EU are still very high and diminish only slowly. Moreover, the EU has not yet recognized and evaluated the advantages of the ‘Alternative R&D’ movement and its relation with ‘Traditional R&D’. Ana’s comparative study of these two types of R&D intends to identify how they can cooperate with each oth-er, and what are legal barriers and incentives for the growth/inhibition of each as well as prevention and pro-tection measures from risks. In her research Ana also tries to understand the cultural and social impact of ‘Alternative R&D’, as well as the legal aspects of specific intellectual property issues, in order to recommend change.

Buitenpromovendus

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Metajuridica
  • eLaw@Leiden
  • Corvers Legal & Commercial Affairs Juridisch onderzoek en advies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie