Universiteit Leiden

nl en

Amanda Pasma

Promovendus / gast

Naam
A.J. Pasma MSc
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
a.j.pasma@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-5134-0441

Amanda Pasma is werkzaam als promovendus bij het Instituut voor Strafrecht & Criminologie.

Meer informatie over Amanda Pasma

Amanda Pasma is sinds 1 september 2017 werkzaam bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie van de Universiteit Leiden.

In 2013 heeft ze de bachelor en in 2014 de master sociologie (cum laude) afgerond aan Tilburg Universiteit. Haar afstudeerscriptie over de relatie tussen religie en gezondheidszorg is in 2015 genomineerd door de Nederlandse Sociologische Vereniging voor de masterthesisprijs. Na haar afstuderen is ze twee jaar werkzaam geweest als junior onderzoeker bij de afdeling Biologische Psychologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Onderzoek

Amanda is sinds september 2017 als junior onderzoeker en sinds september 2018 als promovendus betrokken bij de Life in Custody [LIC] study, een onderzoek dat het Instituut Strafrecht & Criminologie uitvoert in opdracht van de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit survey-onderzoek beoogt de relatie tussen het werkklimaat van het personeel en het leefklimaat van de gedetineerden in kaart te brengen, evenals de consequenties van het werkklimaat en het leefklimaat voor de gedetineerden tijdens detentie en na detentie in alle Nederlandse gevangenissen.

Haar promotieonderzoek is gericht op de voorbereiding van gedetineerden tijdens detentie op de terugkeer naar de samenleving.

Onderwijs

Amanda is betrokken bij het begeleiden van bachelor- of masterscriptie studenten.

Promovendus / gast

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Strafrecht & Criminologie
  • Criminologie

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.