Universiteit Leiden

nl en

Alice van de Vooren

Onderwijsdirecteur

Naam
Drs. A. van de Vooren
Telefoon
+31 70 800 9512
E-mail
a.van.de.vooren@luc.leidenuniv.nl

Vanaf juli 2021 is Alice van de Vooren onderwijsdirecteur van het Liberal Arts & Sciences: Global Challenges - programma aan het Leiden University College The Hague.

Meer informatie over Alice van de Vooren

Biografie

Alice van de Vooren (1977) studeerde Toegepaste Onderwijskunde en Technologie aan de Universiteit Twente, met als specialisatie Onderwijsorganisatie en -management. Alice begon haar loopbaan in 2001 als beleidsadviseur onderwijs bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarna werkte zij als adviseur op het gebied van jeugd- en onderwijsbeleid bij DSP-groep in Amsterdam.

Sinds 2007 was zij als Senior Onderwijsadviseur bij Risbo (Erasmus Universiteit Rotterdam) verantwoordelijk voor adviestrajecten op het gebied van kwaliteitszorg, curriculumvernieuwing en activerend en blended onderwijs. Alice ontwikkelde maatwerktrainingen voor docenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en voor externe opdrachtgevers. Zij was programmamanager voor het programma Senior Kwalificatie Onderwijs (SKO). Ook coachte zij docenten in het hoger onderwijs bij het proces van ontwerpen en ontwikkelen van hun onderwijs. 


In juli 2021 start zij als de nieuwe onderwijsdirecteur bij het Leiden University College The Hague.

Onderwijsdirecteur

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Leiden University College

Werkadres

Anna van Buerenplein
Anna van Buerenplein 301
2595 DG Den Haag

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.