Universiteit Leiden

nl en

Agis Karpetas

Promovendus/gastmedewerker

Naam
A. Karpetas
Telefoon
+31 71 527 5200
E-mail
a.karpetas@law.leidenuniv.nl

Agis Karpetas is Academisch coördinator van het Advanced LLM in European and International Business Law.

Meer informatie over Agis Karpetas

Hij behaalde zijn LLB aan de Democritus University in Thrace, Griekenland in 2009. In 2010 sloot hij de Advanced LLM in European and International Business Law aan de Rechtenfaculteit van de Universiteit van Leiden succesvol af. Zijn interesse gaat uit naar straf- en mededingingsrecht.

Zijn masterscriptie schreef hij over de strafbaarheid van deelnemers aan kartels. Na een jaar als advocaat werkzaam te zijn geweest in Griekenland met de focus op Grieks straf- en commercieel recht, keerde hij in september 2011 terug naar Leiden om onderdeel uit te maken van het Europa Instituut als PhD Fellow. Sindsdien is hij academisch coördinator van de Advanced LLM European and International Business Law.

Daarnaast maakt hij ook onderdeel uit van de European Law Moot Court coaching team van de Leiden Law School. Zijn bijzondere belangstelling hebben de grondslagen van het EU recht, de interne markt en het mededingingsrecht.   

Titel onderzoekEU Competition Law - Private Enforcement in cartel cases.

Zijn onderzoek richt zich op één specifiek aspect van het samenspel tussen publieke en private handhaving van het EU-mededingingsrecht, met name de interactie tussen private schadeclaims en clementieregeling. Agis Karpetas is lid van de Athens Bar Association sinds 2010.

Promovendus/gastmedewerker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer flex

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.