Universiteit Leiden

nl en

Morshed Mannan

Onderzoeker

Naam
Mr. M. Mannan
Telefoon
+31 71 527 2727
E-mail
m.mannan@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-9700-2173

Morshed Mannan is sinds September 2015 verbonden aan het Instituut voor Privaatrecht, Afdeling Ondernemingsrecht als onderwijs- en onderzoeksmedewerker. Morshed heeft zijn master International Civil & Commercial Law cum laude afgerond aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden.

Meer informatie over Morshed Mannan

Morshed Mannan (1990) heeft zijn Advanced Master in International Civil & Commercial Law cum laude afgerond aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Hij schreef zijn master thesis ‘The Prospects and Challenges of Adopting the UNCITRAL Model Law on Cross-Border Insolvency in South Asia (Bangladesh, India and Pakistan)’ onder begeleiding van Professor Dr. Bob Wessels. Morshed heeft eveneens deelgenomen aan het Meijer’s Institute Talent Programme, als onderdeel waarvan hij een onderzoeksstage heeft gelopen onder begeleiding van professor mr. A.G. Castermans en mr. C.P.L. van Woensel. Gedurende zijn onderzoeksstage heeft Morshed,Mannan in samenwerking met professor Castermans en mr. van Woensel, een hoofdstuk over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (CSR) geschreven voor een courseboek voor toekomstige ondernemingsrechtelijke advocaten.

Voorafgaand zijn master heeft Morshed Mannan in 2011 zijn bachelor Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Universiteit van Warwick (Coventry, Verenigd Koninkrijk). In 2012 is hij toegelaten tot de Orde van Advocaten in Engeland & Wales (the Bar of England and Wales). Na zijn bachelorstudie heeft Morshed ervaring opgedaan als advocaat (barrister) en heeft hij onderwezen in handelsrecht, bestuursrecht en jurisprudentie aan een gelieerd centrum van de Universiteit van Londen in Dhaka (University of London International Programme).

Morshed publiceert regelmatig in (niet-)wetenschappelijke handelsbijdragen over verscheidene onderwerpen, zoals de sociale werknemersuitkeringen in Bangladesh, de invloed van literatuur in het Engelse recht en met internationaal commerciële arbitrage.

Zijn interesse zijn gelegen in internationaal insolventierecht, corporate governance, corporate social responsibility (mvo), werknemerscoöperaties en internationaal arbeidsrecht. Gezien zijn achtergrond is Morshed in het bijzonder geïnteresseerd in het onderzoek omtrent deze onderwerpen vanuit een rechtsvergelijkend perspectief, met een specifieke focus op Zuid-Azië.

Titel onderzoek: Buyout!: Achieving Business Resilience by Democratizin Ownership.

Onderzoeker

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Ondernemingsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B2.33

Contact

Publicaties

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.