Universiteit Leiden

nl en

Van Wijkplaats

Bezoekadres
Van Wijkplaats 4
2311 BX Leiden
Telefoon
071 527 2300/2500

Deze locatie is gesloten vanwege een renovatie als onderdeel van de te realiseren Humanities Campus. Kijk hier voor meer informatie over de Humanties Campus.

Nicolaas van Wijk (Delden, 4 oktober 1880 - Leiden, 25 maart 1941) was een Nederlands taalkundige, en van 1913 tot zijn dood in 1941 de eerste Nederlandse hoogleraar in de Slavische talen.

Opvallend aan het complex is dat het veel niet-prominente ingangen heeft. Deze architectuur paste in de heersende filosofie van eind jaren 70: het Witte Singelcomplex moest ‘deel uitmaken van het stadsweefsel’. Het sloot aan op, en moest vergelijkbaar zijn met een oude stadswijk.Vandaar dat het op veel plekken betreedbaar en geheel doorkruisbaar werd gemaakt. Door dit concept ontstond echter overlast van zwervers en junks. De basisfilosofie is nog steeds herkenbaar, maar de meeste toegangsdeuren zijn inmiddels afgesloten. Het donkere interieur past in dezelfde tijd maar doet nu somber aan.

Feiten & cijfers

Oppervlakte  

PN. van Eyckhof-Van Wijkplaats: 4.865 m 2

Bouwjaar   1981
Architect  

Joop van Stigt (Architect B.N.A. J. van Stigt)

Status   Rijksmonument

Functie

 

Werkkamers medewerkers, collegeruimten

Het aantal parkeerplaatsen van de Universiteit Leiden is beperkt. Heeft u een afspraak met een van onze medewerkers? Deze kan in sommige gevallen een parkeerplaats voor u reserveren.

U kunt ook gebruik maken van de betaalde parkeermogelijkheden in Leiden en Den Haag.

Betaald parkeren

 
Leiden

Den Haag

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.