Logo Universiteit Leiden.

LIBC-PUBLIEKSDAG 'DAAR ZIT MUZIEK IN'

Vrijdag 30 november 2018
Stadsgehoorzaal Leiden

Waarom kan muziek ons ontroeren, opvrolijken, of juist irriteren?
Waarom beginnen we bijna onbewust mee te bewegen op muziek?
Zijn mensen de enige diersoort met deze neiging?
Hoe verwerkt het dove brein muziek?

Een mix van nationale en internationale onderzoekers  gaat deze vragen beantwoorden en inzicht geven in hoe muziek wordt verwerkt in onze hersenen. Muziekoptredens zullen deze intrigerende hersenactiviteit stimuleren: onder andere zal het beroemde Calefax rietkwintet in een uniek optreden gebruik maken van hersenmetingen om te laten zien wat muziek met de hersenactiviteit kan doen!

Het Nederlands Gebaren Koor (NGK) sluit de dag af met inzicht in het dove brein. Zij gebaren liedjes z√≥nder stem in Nederlands, ondersteund met gebaren (NmG) met elementen uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Uiteraard wel met muziek erbij.

Organisatie

Deze dag wordt georganiseerd door het Leiden Institute of Brain and Cognition in samenwerking met de Gemeente Leiden en de afdeling Radiologie van het LUMC.