Logo Universiteit Leiden.

nl en

Over UAF

Begeleiding bij studie en het vinden van een baanDe Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF ondersteunt hoogopgeleide vluchtelingen bij het realiseren van een passende maatschappelijke positie. De stichting begeleidt hen bij hun studie en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Ook bepleit ze de belangen van hoogopgeleide vluchtelingen bij publiek, pers, politiek, overheid en onderwijsinstellingen. De stichting baseert haar activiteiten op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

De eerste studenten (1948)

De oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland
Het UAF is opgericht in 1948, nadat de studentenopstand in Praag hard werd neergeslagen. Een groep van vijftig Tsjechische studenten vluchtte naar Nederland. Op initiatief van de Nederlandse universiteiten kregen zij de kans hun studie in Nederland voort te zetten. Dit was het begin van het Universitair Asiel Fonds, het UAF. Tegenwoordig heten zij voluit Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Studeren om een nieuw leven op te bouwen
Veel vluchtelingen hebben al een studie afgerond in hun land van herkomst. Hun diploma‚Äôs worden hier echter niet erkend. Daarom is opnieuw studeren of bijscholen vaak noodzakelijk om in Nederland een nieuw leven op te bouwen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie