Logo Universiteit Leiden

nl en

Workshops Creatief Schrijven in De Hortus met Jeroen Windmeijer

Op 29 augustus en 10 oktober 2020 zal Jeroen Windmeijer voor het Leids Academisch Kunstcentrum i.s.m. de Hortus Botanicus Leiden workshops Creatief Schrijven aanbieden, met als inspiratiebron het verhaal van de Pilgrims.

Jeroen Windmeijer is een bestsellerauteur die bekend verwierf met zijn 'Leidse trilogie': De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot. 

Tijdens deze schrijfdag zal de Hortus zelf een belangrijke bron van inspiratie zijn, evenals het boeiende verhaal van de Pilgrim Fathers die onlosmakelijk met Leiden verbonden zijn.

De cursusdag is van 10:00-12:30 en van 13:30-16:00 uur, tussendoor kunt u op eigen gelegenheid lunchen in het restaurant of in de tuin. Koffie en thee is bij de cursusprijs inbegrepen.

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN VOOR DE WORKSHOPS

De workshops maken deel uit van 2020: Leiden400
In 2020 is het 400 jaar geleden dat het schip The Mayflower met aan boord een groep Engelse separatisten (de ‘Pilgrims’ genoemd) naar Amerika voer. Voordat de Pilgrims die overtocht maakten en in 1620 Plymouth Colony stichtten, leefden, werkten en baden zij in Leiden, vrij van geloofsvervolging door de Engelse kroon.

Vierhonderd jaar na deze reis organiseren Amerika, Engeland, de Native Nations en Nederland gezamenlijk een internationale, inclusieve herdenking. Niet alleen het verhaal van de Pilgrims, maar ook de culturen en plaatsen waarmee zij in aanraking kwamen worden belicht.

In 2020 worden er volop lokale en internationale activiteiten en evenementen georganiseerd om het verhaal van de Pilgrims vanuit allerlei perspectieven te belichten en te onderzoeken in de hoop bij te dragen aan wederzijds begrip en kritische reflectie, om zo ook toekomstige generaties te inspireren.

Samen met de stad en partners in het buitenland is de afgelopen twee jaar een uitgebreid programma ontwikkeld op het gebied van cultuur, wetenschap, educatie, erfgoed(toerisme) en maatschappij.

Meer informatie over Leiden400: https://leiden400.nl/nl/

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.