Universiteit Leiden

nl en

In het AD: Daisy Smeets over de verbetering van de rechtspositie van kinderen

Volgens Daisy Smeets kan er nog veel verbeteren aan de rechtspositie van kinderen die in een pleeggezin worden geplaatst. Ze ziet bovendien dat een stressvolle thuissituatie kan leiden tot slechte schoolresultaten.

Kunt u in maximaal honderd woorden uitleggen wat uw vakgebied inhoudt?
"Mijn vakgebied bestaat uit pedagogische wetenschappen. De laatste tijd ligt de nadruk meer op de juridische positie van het kind. Als het in een thuissituatie zo slecht gaat dat een rechter besluit om het kind in een pleeggezin te plaatsen, moet daarin het belang van het kind voorop staan. Ik kijk vooral naar de pedagogische kant, maar door bijvoorbeeld samen te werken met de rechtenfaculteit onderzoeken we vanuit meer invalshoeken hoe de positie van het kind daarin kan verbeteren."

Een pleegkind in de klas

Uit onderzoek van Daisy Smeets blijkt dat veel leraren de juiste kennis en ondersteuning missen als er een pleegkind in de klas komt. Met de website raadpleeg.org hoopt ze dit te veranderen.

Lees en bekijk het volledige bericht op AOB.nl
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.