Universiteit Leiden

nl en

Ton van Haperen: 'Curriculum.nu leidt tot niks'

Curriculum.nu geeft nieuwe bouwstenen voor wat leerlingen moeten kennen en kunnen na de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Ton van Haperen, vakdidacticus algemene economie bij het ICLON, zei in Nieuwsuur dat de plannen tot niks zullen leiden.

Volgens Van Haperen pakt de herziening de werkelijke problemen niet aan. Leerlingen leren niet goed lezen, en vooral het lerarentekort is nu aan de orde.

Ook denkt hij dat de plannen tot niks zullen leiden. De bouwstenen moeten eerst worden vertaald in kerndoelen, dan komt het jaren later in de schoolboeken, en tegen die tijd is het alweer achterhaald. Kortom: ‘Er gaat niks mee gebeuren.’

Bekijk het item in Nieuwsuur van 9 oktober 2019 (vanaf 30:30)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.