Universiteit Leiden

nl en

Lerarenopleidingen

Spel 'Wie is de leraar?'

'Wie is de leraar?' is een spel over alles waarmee een leraar te maken krijgt. Het spel is te bestellen voor €31,75.

Wie is de leraar? is een inhoudelijk gezelschapsspel voor 2 tot 6 personen waarin spelers elkaar uitdagen met allerlei situaties waar een leraar in de dagelijkse praktijk mee te maken krijgt. De spelers moeten al hun kennis, ervaring, vaardigheden en creativiteit inzetten om zichzelf te bewijzen als leraar.

Voor wie?

Wie is de leraar? kan gespeeld worden door iedereen die meer wil weten over het beroep van leraar of door personen die geïnteresseerd zijn in de dagelijkse praktijk van de leraar. Van beginnende studenten tot professionals met jarenlange ervaring: het spel is voor hen allemaal.

Ook doorgewinterde leraren kunnen Wie is de leraar? spelen. Voor hen is er een speciale spelwijze voor gevorderden.

Wie is de leraar? is tevens een toolkit voor iedereen die het gesprek wil aangaan over de dagelijkse praktijk van het beroep leraar.

Het spel

In Wie is de leraar? dagen spelers elkaar uit met allerlei situaties uit de dagelijkse praktijk van leraren. In totaal zijn er 72 gebeurteniskaarten, die je als speler kunt combineren om de andere spelers uit te dagen.

Stel een leerling levert aan het begin van de les weer zijn huiswerk niet in, en vraagt met een paar klasgenoten of ze die les verder mogen werken aan een project voor Serious Request. Wat doe jij?

Je speelt met de competenties van een goede docent. In totaal zijn er acht competenties, die je verzamelt door te reageren op gebeurtenissen. Welke competentie zet jij in?

Tijdens het spelen kun je een kenniskaart inzetten om je  reactie extra kracht bij te zetten of die van een andere speler te ontkrachten. Kenniskaarten bevatten kennis en feiten over de beroepspraktijk.

Als iedereen die speelt zijn reactie heeft gegeven, bepaalt de groep wat de beste reactie is. Deze winnaar verdient de competenties waarmee gespeeld is. De eerste speler die 7 verschillende competenties verzameld heeft, wint het spel.

Staatssecretaris Sander Dekker ontvangt het spel van Wilfried Admiraal (ICLON) tijdens de Nacht van de Leraar 2016

Bestellen

U kunt het spel bestellen voor €31,75 (inclusief verzendkosten, exclusief 6% btw) met het bestelformulier.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie