Universiteit Leiden

nl en

Lerarenopleidingen

Leraar worden iets voor jou?

Wil je onderzoeken of leraar worden iets voor jou is? Op deze webpagina vind je informatie en links die kunnen helpen bij jouw oriëntatie op het beroep van docent in het voortgezet onderwijs.

Informatiepunt voor werken in het onderwijs: het onderwijsloket

Op de website Onderwijsloket.com vind je alle informatie die je nodig hebt om de stap te zetten naar werken in het onderwijs. Je vindt er bijvoorbeeld informatie over subsidiemogelijkheden, baankansen en salaris. Ook kan je er terecht voor webevents en persoonlijk advies.

Overstappen naar het onderwijs in jouw regio

Overweeg je een overstap naar het onderwijs? Klop dan aan bij een regionaal loket in jouw regio voor informatie over de lokale mogelijkheden. Neem deel aan de voorlichtingsevents (van online meetings tot meeloopdagen en oriëntatiecursussen) om te ontdekken of de overstap iets voor jou is. Informatie van regionale loketten in de buurt van het ICLON zijn te vinden op de volgende websites:

Of zoek een regionaal loket bij jou in de buurt in dit overzicht

Zelfstandig onderzoeken of het onderwijs iets voor jou is

Wil je liever zelfstandig onderzoeken of voor de klas staan iets voor jou is? Lees dan het informatiepakket ‘Aan de slag voor de klas!’ (uitgave van Voion) met onder andere informatie over de opleidingsmogelijkheden en een zelftest om te onderzoeken of een overstap naar het onderwijs iets voor jou is.  

Loop een dag mee op school

Loop een dag mee op een school om zelf de sfeer in het onderwijs te ervaren en leerlingen en docenten te spreken. Je kunt zelf op ieder moment contact opnemen met een school of wellicht ken je een docent bij wie je een dagje mee kunt lopen, maar het ICLON organiseert ook twee keer per jaar een schooloriëntatietraject inclusief meeloopdag. 

Video's en verhalen uit de onderwijspraktijk

Wil je meer zien of lezen over werken in het voortgezet onderwijs, bekijk dan onderstaande links. 

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact met ons op. Je krijgt het snelst een antwoord als je belt tijdens een telefonisch spreekuur, maar een e-mail sturen kan natuurlijk ook.
>> Contactgegevens

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.