Universiteit Leiden

nl en

Lerarenopleiding

FAQ/Veelgestelde vragen

Klik op de vraag om het antwoord te zien.

Lees de toelatingseisen.

Je kunt je aanmelden tot de deadline.

Zie: roosters en roosterwijzigingen

Er zijn vaste onderwijsmomenten.

De voltijdsopleiding van 1 jaar heeft een studiebelasting van 60 EC, de deeltijdopleiding (2 jaar) van 30 EC per jaar.

Alleen als je je baan heel flexibel kunt indelen, kun je de lerarenopleiding doen naast een baan buiten het onderwijs. Je bent voor het praktijkgedeelte afhankelijk van de uren die jouw begeleider op school zelf op school heeft. Die kunnen fluctueren en zijn vrijwel zeker over meerdere dagdelen verdeeld. Lees meer bij de informatie over het praktijkdeel van de opleiding.

Nee, het ICLON regelt de stageplaats. Lees hier meer over bij de informatie over het praktijkdeel van de opleiding.

Je loopt stage op een school voor voortgezet onderwijs in Nederland, over het algemeen op een school in de regio Midden. Bij de toewijzing van de stageschool wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je woonplaats. Alleen studenten van het World Teachers Programme lopen naast een stage in Nederland, ook een verplichte stage in het buitenland.

Zie de informatie bij Praktische zaken.

Als je nog geen bericht hebt gehad van de Universiteit Leiden dat je documenten naar het ICLON zijn doorgestuurd, neem dan contact op met het Frontoffice Studentenzaken.
Als je wel al bericht hebt gehad dat de documenten zijn doorgestuurd naar het ICLON, dan is jouw aanmelding in behandeling bij de toelatingscommissie van het ICLON.

Ja, als je op de reservelijst staat ben je toelaatbaar.