Universiteit Leiden

nl en

Nascholing

Nascholingsdag Welbevinden op school 2023

Op 19 april 2023 organiseert het ICLON een nascholingsdag over het thema 'Veerkracht'.

Het onderwerp van deze nascholingsdag voor het primair en voortgezet onderwijs is het sociaal, fysiek en mentaal welbevinden van leerlingen én leerkrachten.

Menige leerling en leerkracht ligt wakker van verschillende stressfactoren, zoals de prestatiedruk in het onderwijs, de rol van sociale media, het toegenomen aantal prikkels of de impact van de oorlog in Oekraïne; ze beïnvloeden allemaal het welzijn van jou en je leerlingen. Het heeft bijvoorbeeld gevolgen voor vaardigheden zoals impulsbeheersing en emotieregulatie.

Ook bij leerkrachten leidt stress tot blokkering van executieve vaardigheden, waardoor je minder effectief kunt nadenken en handelen. Veerkracht wordt steeds belangrijker. Waar lig jij wakker van? Van die ene CITO-uitslag? Van dat gesprek van gister? Er komt veel op je af in het onderwijs. Het blijvend aandacht besteden aan het welbevinden levert enorm veel winst op.

Wie geven de workshops?

Specialisten van onder andere de Universiteit Leiden, de Erasmus Universiteit en leerkrachten uit de regio bieden diverse workshops aan waaruit je kunt kiezen, met thema's zoals mentale veerkracht, 'life is tough but so are you', zelfregulatie en motivatie. Zo is er een workshop over stresslessen met een virtual reality app; een dynamische boksworkshop en een workshop over bewegend leren in je klas; of kies je voor een buitenwandeling ‘Van frisse neus naar frisse blik’? Al deze experts beschikken over wetenschappelijke kennis die zij vertalen naar de praktijk.

Datum en locatie

  • Datum: woensdag 19 april 2023
  • Tijd: 13.30 uur - 17.30 uur
  • Locatie: Faculteit der Sociale Wetenschappen, Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, Leiden

Kosten

  • Het reguliere tarief bedraagt €115.
  • Tot en met 21 maart 2023 geldt een gereduceerd tarief van €89.
  • Voor leden van ONZ geldt een tarief van €99 (vanaf 22 maart).

Annulering van deelname

Bij annulering van deelname tot één week (5 werkdagen) voor aanvang van de nascholingsdag, brengen wij €25 administratiekosten per aanmelding in rekening. Bij annulering van deelname minder dan één week (5 werkdagen) van tevoren, door omstandigheden die niet verwijtbaar zijn aan het ICLON, is het volledige factuurbedrag verschuldigd. Vervanging door een collega is toegestaan. Annuleren kan alleen schriftelijk bij het ICLON via e-mailadres: nascholing@iclon.leidenuniv.nl of per post: ICLON, t.a.v. Afdeling Nascholing, Postbus 905, 2300 AX Leiden.

Vragen

Voor nadere informatie kunt u zich richten tot Jorim Visser, coördinator ICLON nascholing, nascholing@iclon.leidenuniv.nl

Inhoudelijk coördinator: Katy Lips

U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier.

Op de hoogte blijven over deze nascholingsdag en ander nascholingsaanbod van het ICLON?

Vul het formulier in
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.