Logo Universiteit Leiden.

Alternatief huisvestingsaanbod

Voor de bewoners van wooncomplex Doelensteeg e.o. van woningcorporatie de Sleutels heeft het Campus Model grote gevolgen omdat het sloop van 58 woningen noodzakelijk maakt. In opdracht van de gemeenteraad is gezocht naar alternatieve woonlocaties in de Leidse binnenstad. De gemeente heeft drie te ontwikkelen locaties in beeld: de Waardgracht, de Kaiserstraat (Plexus) en de Langegracht (ter hoogte van het Stadsbouwhuis). Naast een woningaanbod krijgen de bewoners ondersteuning op basis van individuele woonwensen en -vereisten.

Ondersteuning van bewoners

De gemeente en de Universiteit Leiden willen zich inzetten om bij de verdere uitwerking waar mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de bewoners. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hulp bij verhuizen of eventueel benodigde aanpassingen in de nieuwe woning.