Logo Universiteit Leiden.

nl en

Alternatief huisvestingsaanbod

Een keuze voor het Campus Model maakt sloop van het naastgelegen wooncomplex noodzakelijk. De Universiteit Leiden heeft samen met de gemeente Leiden gezocht naar aantrekkelijke alternatieve woonlocaties voor de huidige bewoners.

De universiteit compenseert de 58 sociale huurwoningen. Na het eerste aanbod van een nog te bouwen wooncomplex aan de Paviusstraat vlakbij Leiden CS is op verzoek van de bewoners en de gemeenteraad gezocht naar binnenstadslocaties. Dit heeft twee nieuwe ontwikkellocaties opgeleverd: de Kaiserstraat/Plexuslocatie (26 woningen) en de voormalige Kaasmarktschool van de gemeente Leiden (15 woningen). Het betreft in alle gevallen sociale huurwoningen die even groot of iets groter zijn dan de huidige woningen. Meer informatie over de alternatieve woonlocaties leest u in de brochure.

Ondersteuning van bewoners

Naast een alternatief woonaanbod krijgen bewoners ondersteuning op basis van individuele woonwensen en -vereisten. Ook dit traject wordt geleid door de gemeente Leiden. Er wordt alles aan gedaan om passende huisvesting mogelijk te maken op genoemde locaties, inclusief hulp bij verhuizen of eventueel benodigde aanpassingen in de nieuwe woning.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie