Logo Universiteit Leiden.

Alternatief huisvestingsaanbod

De bouw van de Humanities Campus heeft grote gevolgen voor de bewoners van het wooncomplex bij de Doelensteeg, van woningcorporatie de Sleutels. Het zal nodig zijn om 58 woningen te slopen. Het is de gemeente en universiteit gelukt om samen met de woningcorporatie aantrekkelijke alternatieve woonlocaties te vinden. Hier kan een zeer gevarieerd en ruim aantal woningen worden gebouwd.

Locaties

De vier plekken in de stad hebben verschillende kenmerken. In deze sectie lees je meer over de woonlocaties:

Samenwerking

Gemeente en universiteit vinden het belangrijk dat er goede alternatieve woningen komen die aansluiten bij de wensen van de bewoners. De universiteit, gemeente en De Sleutels werken daarom goed samen zodat een passend en aantrekkelijk woningaanbod gedaan kan worden aan de bewoners van het Doelencomplex.

Ondersteuning van bewoners

In een Sociaal Plan dat door De Sleutels is opgesteld staan de collectieve spelregels waar een aanbod aan de bewoners aan moet voldoen. Hierin is aandacht voor financiƫle compensatie, een zorgvuldig verhuisproces en het ontzorgen van de bewoners. Dit laatste kan bijvoorbeeld bestaan uit hulp bij verhuizen of inzet van een klusjesman. De bewonersbelangencommissie en de huurdersbelangenvereniging zijn tevens betrokken geweest bij de inhoud van het Sociaal Plan en hebben veel input geleverd

De gemeente en de Universiteit Leiden zetten zich in om de herhuisvestingsplannen samen met de Sleutels uit te werken waarbij rekening wordt gehouden met wensen van bewoners.