Logo Universiteit Leiden.

nl en

Wat als? Aanpassingen als er weer corona-regels komen

Wat als de corona-regels verstrengen? Wat als een deelnemer thuis moet blijven ivm klachten? Wat als de docent klachten krijgt?

Regelmatig krijgt HOVO vragen van deelnemers hoe een collegereeks verder gaat als de corona-regels weer verstrengen. Ook wij hebben geen glazen bol, en regels van de overheid hebben soms uitwerkingen voor HOVO waar we niet op zijn voorbereid. 

Als door de regels colleges in een zaal onmogelijk worden

Wanneer het door de regels onmogelijk wordt colleges in de zalen in Leiden te laten plaatsvinden, zullen we zoveel mogelijk colleges door laten gaan via Zoom. Maar als de docent daar niet voor voelt zullen we de colleges uitstellen. Uiteraard zullen deelnemers de kans krijgen hun aanmelding kosteloos te annuleren zowel wanneer de nieuwe data hen niet schikt, als wanneer zij de colleges niet digitaal kunnen volgen.

Als afstand houden en thuisblijven bij klachten het devies wordt

Als er geen strenge regels komen en het aan ieders wijsheid wordt overgelaten, zullen de colleges zoveel mogelijk in de zalen blijven plaatsvinden.  Uiteraard dient u in dat geval bij corona-gerelateerde klachten thuis te blijven. HOVO zal dan bij grote groepen een opname maken zodat wie thuis moet of wil blijven de opnames kan bekijken. Bij kleine groepen zullen een locatie zoeken die de deelnemers in staat zal stellen afstand te houden. In dat geval is annuleren alleen mogelijk volgens de gewone regels.

Algemene regels rond annuleren

Voor wie wil annuleren staan regels op de website van HOVO. In deze corona-tijden is de organisatie van HOVO in het algemeen welwillend. 

Wanneer een docent ziek is of coronagerelateerde klachten vertoont, is de procedure niet anders dan wanneer colleges om andere redenen niet door kunnen gaan.

Lees meer over de regels rond annuleren

Regels van de Universiteit Leiden

De universiteit houdt de regels rond corona en de toepassing daarvan in het universitair onderwijs bij het dossier corona. HOVO maakt deel uit van het universitair onderwijs en volgt dus deze regels.

Dossier corona.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.