Logo Universiteit Leiden.

Lezing van Ron de Kloet op HOVO-slotbijeenkomst 24 mei 2018

Lezing van stresshoogleraar Ron de Kloet: Veerkracht en het zestigersdilemma

In een ideale wereld krijgt u een gouden handdruk bij uw pensioen, u heeft veel plannen, bent lekker bezig en volgt een interessante HOVO cursus. Maar soms is de wereld van de zestiger wat minder ideaal en is onzekerheid troef. Onzekerheid over de toekomst, wat nu? Over gezondheid en zingeving, en of u die elfstedentocht volgend jaar kunt (uit)schaatsen. Onzekerheid = stress, en waar het om draait is veerkracht: dat is het vermogen stress te hanteren, er van te leren en zelfs energie aan te ontlenen. Over veerkracht in de hersenen, hoe dat werkt en wat je kunt meten.

Ron de Kloet, Akademiehoogleraar en Emeritus hoogleraar medische farmacologie, LUMC en Universiteit Leiden.

Prof. dr. Ron de Kloet

Ron de Kloet is akademiehoogleraar en emeritus hoogleraar medische farmacologie, LUMC en Universiteit Leiden.

De persoonlijke website van Ron de Kloet.