Logo Universiteit Leiden.

nl en

2019: jaar in het teken van Rembrandt

Leiden staat in het teken van Rembrandt: de stad, het stedelijk museum De Lakenhal, de universiteit. En ook het HOVO-programma heeft een goudbruin kleurtje gekregen.

2019 staat Leiden in het teken van Rembrandt. De schilder is in 1669 overleden. Dat is dus 350 jaar geleden. Stedelijk museum De Lakenhal toont vanaf 2 november een bijzondere expositie over de jonge Rembrandt, de universiteit benadrukt haar band met Rembrandt in een rondwandeling langs zeven uitvergootte doeken van de schilder aan de gevels van diverse universiteitsgebouwen (te zien vanaf half mei). Ook HOVO biedt een programma rond Rembrandt.

Van 15 oktober t/m 19 november, op dinsdagen 13.15-15.00 uur, geeft Zoran Kwak de HOVO-colleges Rembrandt in zijn Leidse tijd. De ontwikkeling van een genie. In deze serie is er bovendien een gastcollege door Christiaan Vogelaar, conservator en samensteller van de expositie over de jonge Rembrandt in de Lakenhal. Na dit college bezoekt u de tentoonstelling. Meer informatie verschijnt in de tweede helft van mei op deze website.

En voor wie een goed beeld wil krijgen van wat Rembrandt onderscheidt van tijdgenoten in het buitenland zijn er de colleges Velázquez in perspectief. Rembrandt en Velázquez in het Rijksmuseum. Deze worden gegeven door Ernest Kurpershoek en vinden plaats op donderdag 10 t/m 31 oktober, 11.15-13.00 uur. Ook over deze colleges verschijnt meer informatie op deze website in de tweede helft van mei.

Meer lezen?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie