Logo Universiteit Leiden.

Regels om corona te voorkomen

Met ingang van 30 augustus staat de overheid colleges in de collegezalen van de universiteit toe. Om besmettingen te voorkomen zijn er wel een aantal gedragsregels opgesteld. We zetten ze hieronder voor u op een rijtje.

Vaccinatie en testen

Wij gaan ervan uit dat u inmiddels volledig gevaccineerd bent. Bent u dat niet dan vertrouwen wij erop dat u zichzelf test voor de bijeenkomsten om vast te stellen dat u niet bent besmet. Uiteraard blijft u bij een positieve test thuis.

Anderhalve meter afstand

Om fysiek onderwijs mogelijk te maken is de afstand van 1.5 meter wanneer u in de collegezaal zit losgelaten. De universiteit laat niet meer dan 75 deelnemers toe in de zalen en zorgt voor een goede ventilatie.

Wanneer u zich verplaatst in de gebouwen dient u de afstand wel te bewaren. Er zijn looproutes aangegeven om de contact zoveel mogelijk te beperken.

Mondkapje

In de gebouwen van de universiteit, op de gangen en de wc’s dient u een mondkapje te dragen. Wanneer u in het lokaal gezeten bent op een stoel, kunt u het mondkapje afdoen.

Koffie en thee

Bij de colleges lieten wij voor de pandemie koffie en thee bezorgen tijdens de pauze. De afstands- en hygiëneregels maken dit ingewikkeld. We vragen u, wanneer u daar behoefte aan heeft, zelf iets te drinken mee te nemen. Er zal wel een korte pauze zijn tijdens de bijeenkomsten.

Hygiëne

Er gelden nog steeds strenge hygiënemaatregelen, zoals het wassen van de handen en het hoesten en niezen in de elleboog.