Logo Universiteit Leiden.

nl en

Planten in de middeleeuwen

Opening expositie, extra college, het studieboek via HOVO. Nieuws rond de HOVO-colleges Planten in de middeleeuwen.

Op 1 mei opende de expositie Middeleeuwse tuinen in het Rijksmuseum van Oudheden. Het HOVO biedt in het kader van deze expositie een serie over planten in de Middeleeuwen. Het accent ligt iets anders: u komt meer te weten over de planten en plantenkennis dan over de tuinen, maar in de collegereeks is een bezoek aan de expositie opgenomen en een korte inleiding door conservator dr. Annemarieke Willemsen. 

Bij de collegereeks is een boek aangeraden getiteld De groene middeleeuwen. Dit boek is via HOVO te verkrijgen. Wie geinteresseerd is kan het boek via de website van de uitgever inzien. Drie docenten van de colleges hebben hoofdstukken bijgedragen in dit boek.

Aan de collegereeks Planten in de Middeleeuwen is een extra bijeenkomst toegevoegd op 20 juni. Dr. Gerda van Uffelen, hoofd collecties van de Hortus zal een uur college geven. Zij spreekt over planten in de Middeleeuwen als botanicus. Vervolgens is er een uur een rondleiding door de Clusiustuin. Deze tuin is aangelegd in 1594. Een mooie afsluiting van de reeks. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie