Logo Universiteit Leiden.

Collegezalen voor HOVO najaar 2020

Het Rijksmuseum van Oudheden en het Centre for Human Drug Research komen HOVO te hulp. De Hortus zet de Oranjerie in. En wegens groot succes van de colleges Quantessence huurt HOVO de theaterzaal van Ins Blau.

De 1,5 meter afstand maakt dat in de collegezalen van de Universiteit Leiden slechts 20% van de zitplaatsen gebruikt kan worden. De universiteit is dus naarstig op zoek naar onderkomen voor de colleges van het regulier onderwijs. Opleidingen worden gevraagd aan te geven welke colleges echt fysiek contact vereisen. Voor de colleges van HOVO kan zaalreservering kortom geen toezeggingen doen op deze termijn.

De organisatie van HOVO is daarom op zoek gegaan naar vervangende zalen, voorzien van de nodige onderwijsmiddelen. Het Rijksmuseum van Oudheden en het CHDR (Centre for Human Drug Research) zijn zo vriendelijk ons te willen ontvangen. Maar ook daar zijn veel aanvragen, dus hebben we wat ongewone tijden en frequenties moeten kiezen.

De gebruikelijke colleges op vrijdagochtend in de Hortus botanicus vinden om de aanwezigen meer ruimte te kunnen bieden plaats in de Oranjerie.

En de colleges Quantessence van Sander Bais worden verplaatst naar de theaterzaal van Ins Blau op de Haagweg. In die zaal kunnen we meer mensen een kans bieden de colleges live bij te wonen. Want de colleges waren al in een paar dagen volgeboekt.

• Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
  • Centre for Human Drug Research, Zernikedreef 8, 2333 CL Leiden