Logo Universiteit Leiden.

nl en

Geschiedenis en maatschappij

Het collegeaanbod op het gebied van de geschiedenis (vanaf de middeleeuwen) en maatschappijwetenschappen als politicologie, rechten, economie e.d.

Voor de liefhebbers van verre culturen en wonderlijke schriftvormen is er de collegereeks over Mexicaanse beeldhandschriften. Maarten Jansen leert u ook hoe men deze geschriften heeft ontcijferd. 

De hedendaahse problematiek van toerisme en de ontwrichtende werking die dat kan hebben op een stad leert u in de Unieke stad. Maar ook een minder toeristische stad als Thessaloniki kan de littekens dragen van populariteit. Grieken, Macedoniërs, Romeinen, Byzantijnen, Turken, allemaal wilden ze de stad tot hun bruggenhoofd maken.

De colleges over de Baltische landen die dit najaar een lange wachtlijst veroorzaakten, worden herhaald. Peer Vries en Chris Quispel bieden inzicht in de meer recente geschiedenis van 100 jaar onvrede in Europa na de Vrede van Versailles en Peter Demant bespreekt de meest recente problematiek van terrorisme en islam. Hij focust daarbij op twee kanten van de medaille: radicalisering en modernisering.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.