Logo Universiteit Leiden.

nl en

Geneeskunde psychologie

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

Andreas Wismeijer geeft al enige tijd colleges over psychologie voor HOVO in Leiden. Doorgaans biedt hij dan twee of drie dagen binnen een tijdspanne van een week. In augustus is er weer een dergelijke collegereeks over de vraag hoe we het brein met alle eisen die de omgeving stelt in evenwicht kunnen houden. Vervolgens zal Wismeijer een reguliere serie met wekelijkse bijeenkomsten geven over emoties.

Op het gebied van de geneeskunde biedt HOVO twee geheel verschillende collegereeksen. Allereerst een historisch getinte serie over Herman Boerhaave. Dit jaar vieren we 350 jaar Boerhaave. Het Rijksmuseum Boerhaave wijdt er een uitgebreide expositie aan. Conservator Tim Huisman en hoogleraar geschiedenis van de geneeskunde Harm Beukers hebben speciaal voor de gelegenheid een serie colleges samengesteld waarin veel specialisten komen spreken.

Maar misschien zoekt u een college over actuele vraagstukken. De reeks over een voltooid leven lijkt misschien niet het meest opwekkende onderwerp, maar wie de colleges van Frank Kortmann vorig jaar over gezondheidsethiek en gezondheidsrecht heeft gevolgd, weet hoe prettig deze docent om kan gaan met gevoelige onderwerpen. En hoe hij in gesprek met de deelnemers u geheel nieuwe inzichten aanreikt en aan het denken zet.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie