Logo Universiteit Leiden.

nl en

Filosofie en religie

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

Wat begon als plan voor een cursus over Kierkegaard eindigde bij een brede collegereeks over psychisch lijden. Arnold Ziegelaar loodst u langs teksten van Kiekegaard, Nietzsche en Heidegger. Wie liever filosofie met een historisch tintje volgt kan kiezen voor de colleges over Spinoza. En wanneer cultuur uw interesse heeft kunt u terecht bij Tom Dommisse in de serie Moderne filosofie en de wedergeboorte van de Tragedie. In deze laatste colleges zal elk college als een tweeluik worden ingericht: een deel filosofie en een toepassing van deze denkbeelden op een klassieke tragedie, opera of roman. 

Asghar Seyed Gohrab geeft een inleiding op de sji'itische islam. De verschillende opvattingen tussen de soennitische en sji'itische islam liggen vaak aan de basis van conflicten in het Midden-Oosten. U kunt u ook meer verdiepen in Afrikaanse visies op de schepping van de wereld en de oorsprong van het Kwaad met Harrie Leyten. Of u bestudeert de westerse denkbeelden over een ideale wereld onder leiding van Wouter van Beek. Het kan toch niet zo zijn dat we nu al in Utopia leven?

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie