Logo Universiteit Leiden.

nl en

Archeologie en oude geschiedenis

Links staan de colleges waar u zich voor kunt inschrijven gerangschikt naar datum van het eerste college. Aanmeldingsformulieren staan onderaan de beschrijvingen van elke collegereeks.

De keuze dit voorjaar is eenvoudig: Grieks, Grieks-Romeins of middeleeuws. Maar misschien heeft u niet zo'n duidelijke voorkeur voor een bepaalde periode, dus geven we hier iets weer over de inhoud van de drie series colleges.

Grieks-Romeinse geneeskunst is het thema van Manfred Horstmanshoff en Hans Haak. Nog altijd is het belang van deze geneeskunst niet te onderschatten. Elke moderne dokter legt nog steeds de eed van Hippocrates af. 

De serie over planten in de Middeleeuwen heeft vooral een cultuurhistorische invalshoek. De kennis van de middeleeuwers komt uit boeken: antieke en middeleeuwse boeken. U krijgt een fraaie kijk op deze boeken en de illustraties. Bij deze colleges zijn ook rondleidingen in de expositie over middeleeuwse tuinen in het Rijksmuseum van Oudheden en in de Clusiustuin. En er is een college toegevoegd door botanicus Gerda van Uffelen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie