Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Programme

Ervaringen

Op deze pagina is een selectie gemaakt van de ervaringen die studenten en partners met het LLP hebben.

Myrthe de Jong 
masterstudent Geneeskunde

"Het is heel leuk om tijdens het introductieassessment al geconfronteerd te worden met de praktijk van leidinggeven. Het zet je aan het denken. Dat wordt verder aangewakkerd bij de vaardigheidstrainingen. Daarin heb ik ontzettend veel geleerd over vaardigheden die, naar mijn mening, elke goede leider zou moeten beheersen. Beetje bij beetje leer je zo ook veel over jezelf en krijg je handvatten aangereikt om jouw eigen leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen."

Robin Nieuwenkamp
masterstudent Archeologie

"Ik had vooraf niet verwacht dat ik ook zoveel zou leren over de praktische kant van leiderschap. In de trainingen leer je heel anders dan bij een gemiddeld hoorcollege: je wordt uitgedaagd om te experimenteren met verschillende technieken. In het begin voelde dat nog wat onwennig, maar tijdens de praktijkopdracht heb ik hier veel baat bij gehad. Ons eindproduct is zo goed ontvangen door het bedrijf dat ons inmiddels een vervolgopdracht is aangeboden."

Fabian Ouwehand
masterstudent Bestuurskunde

"De praktijkopdracht is pittig en de organisatie vraagt echt iets van je. Ze verwachten uitstekende studenten en zijn ook niet bang dat niveau van je te eisen. Om zo binnengehaald te worden is leuk, tot je beseft dat de opdracht leidt tot een eindresultaat en dat de leiding van de organisatie hier hun kritische blik op zal werpen. Dan merk je eigenlijk hoe motiverend dat is, een inkijkje krijgen in een grote organisatie en daar nog iets kunnen betekenen ook."

Marianne Benning
masterstudent Biologie

"Tijdens de colleges en trainingen discussieerde ik met studenten van verschillende studies. Dat mensen van mijn leeftijd door hun interesses en expertises zo’n andere kijk op de wereld zouden hebben, had ik niet gedacht! Als bioloog keek ik vaak onbewust door een ‘bètabril’. Door LLP'ers van bijvoorbeeld psychologie werd ik uitgedaagd om anders te denken. En andersom kon ik hen weer uitdagen. Een fantastische wisselwerking die regelmatig leidde tot goede discussies of de slappe lach!"

Freek Hoekstra
masterstudent Molecular Science & Technology

"Het LLP is voor mij verdiepen en verbreden. Je leert jezelf beter kennen en het gedrag van de mensen om je heen begrijpen. Het leverde mij veel nieuwe inzichten op om meteen binnen de praktijkopdracht te kunnen toepassen wat je leert. Samenwerken binnen een team waarin iedereen echt anders is, is fantastisch. Jouw wereld? Die maak jij! De mensen om je heen begrijpen, draagt daar onwijs veel aan bij."

Larissa Kalle
masterstudent Ruslandkunde

"Het eerste wat mij bij het LLP werd verteld, was dat ik er zelf achter mocht gaan komen wat leiderschap voor mij betekent. 
Het programma biedt hier een breed scala aan instrumenten voor, zoals de semaniars. De sprekers lopen uiteen van hoogleraren, tot mensen uit de politiek en directeuren bij internationale bedrijven. Op die manier allemaal bieden ze allemaal een ander perspectief op leiderschap en zie je verschillende stijlen waar je je wel of niet aan zou kunnen ophalen."

Nina van der Voort
masterstudent Straf- en procesrecht

"Het leukste van de seminars is dat er elke keer weer andere mensen voor de groep staan met een eigen verhaal. Van directeuren en politici tot hoogleraren die gespecialiseerd zijn op het gebied van leiderschap, allemaal hebben zij hun eigen ervaringen. Ooit waren ook zij student, en allemaal hebben zij een eigen weg bewandeld. Het horen over hun visie op leiderschap helpt mij om mijn eigen beeld te creëren van een 'goed leider'." 

Cynthia Cham Manuhutu
contactpersoon Gemeente Den Haag

“Wat ik leuk vind aan het begeleiden van LLP-studenten is dat ze je scherp houden. Als je lang bij een organisatie werkt, zijn er bepaalde dingen waar je niet meer bij stilstaat. Als dan een groep studenten binnenkomt die vraagt waarom je het op een bepaalde manier doet, ga je daar zelf ook weer over nadenken. Daardoor blijf je ook binnen je eigen organisatie scherp.”

Ingrid van Scheppingen
contactpersoon vanuit het UWV

"We kunnen van elkaar leren, en de inbreng en aanbevelingen van de studenten zijn vaak erg verfrissend. Daarnaast vinden we het belangrijk om bij te dragen aan het leren van anderen. Persoonlijk vind ik het erg leuk om deze groepen studenten te begeleiden."

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.