Universiteit Leiden

nl en

Honours Academy

Honours Community

Studenten die honours-onderwijs volgen, maken automatisch deel uit van een netwerk van studenten en docenten. Zowel zittende studenten als alumni hebben op die manier de mogelijkheid om blijvend gebruik te maken van de kennis en inspiratie van studiegenoten en docenten van de Honours Academy.

De honours community is voor elke student: van Pre-University tot Leiden Leadership Programme. De community is een netwerk van inspirerende docenten en gelijkgestemde studenten, waar ook alumni de rest van hun leven plezier van kunnen hebben. Studenten kunnen zich als (bestuurs)lid aan aan PREunion of SLHC verbinden of deelnemen aan de activiteiten die de Honours Academy voor hen organiseert.

Activiteiten

Gedurende het jaar organiseert de Honours Academy allerlei activiteiten voor zowel studenten, docenten als andere betrokkenen. Afgelopen jaren waren dat bijvoorbeeld het Honours Concert, een workshop 'Design Thinking' voor studenten en docenten en de feestelijke opening van het Honoursjaar.

Naast het deelnemen aan onze eigen activiteiten, stimuleren wij studenten ook om deel te nemen aan activiteiten die door anderen worden georganiseerd. Zo zijn er afgelopen jaar bijvoorbeeld studenten naar een mediation wedstrijd in Parijs geweest, naar het G200 Jeugdforum en naar de Leiden-Asia Summer School.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Stichting Leiden Honours Community

De Stichting Leiden Honours Community (SLHC) is een netwerk van en voor honoursstudenten die studeren aan de Universiteit Leiden. Leden van de SLHC kunnen deelnemen aan de activiteiten van de vereniging zoals workshops, sociale evenementen en de jaarlijkse studiereis.

Honoursstudenten kunnen ook actief worden in de commissies van de SLHC. Op die manier doen studenten ervaring op in het organiseren van activiteiten en het samenwerken met andere gemotiveerde studenten. Meer informatie over de Stichting Leiden Honours Community is te vinden op hun website.

Studievereniging PREunion

PREunion is de studievereniging van het Pre-University College. Een groep enthousiaste PRE-studenten organiseert regelmatig activiteiten voor zowel huidige als oud-PRE-studenten. De activiteiten bestaan onder andere uit een maandelijkse borrel, excursies, lezingen en feesten.

Meer informatie over de studievereniging is te vinden op de website van PREunion of op hun facebookpagina.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie