Logo Universiteit Leiden.

nl en

LUGO Podcast: It's Not Easy Being Green

It’s Not Easy Being Green – maar we zijn hier om te helpen! Wil je duurzamer leven maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Ben je geïnteresseerd in het groener maken van de wereld en wil je hot topics doorgronden? Of sta je sceptisch tegenover klimaatverandering en wil je meer weten over de verschillende perspectieven op deze vraagstukken? Als je antwoord op een van deze vragen ‘ja’ is, dan heb je de podcast voor jou gevonden! De nieuwe Leiden University Green Office podcast “It’s Not Easy Being Green” is nu beschikbaar op je favoriete podcast platform!

Podcast 4: In gesprek met Veganistische Studentenvereniging Leiden

Heb je al gehoord van de nieuw opgerichte VSA (veganistische studentenvereniging) in Leiden? Vraag je je af: waar dient een veganistische studentenvereniging precies voor? Wat zijn de doelen en wie mag meedoen? Hoe tolerant zijn de leden ten opzichte van niet-veganisten? We spraken met de VSA-bestuursleden Martine en Eline om een beter beeld te krijgen van de VSA, luister naar onze nieuwe podcastaflevering om te horen wat zij te zeggen hebben!

Podcast 3: Hoe duurzaam is jouw studentenpartij?

De verkiezingen voor de Leidse Universitaire Studentenraad en Faculteitsraden komen eraan, vanaf 17 mei! Wij van LUGO vroegen de kandidaten van de deelnemende studentenfeesten om ons een korte impressie te geven van hun standpunten op het gebied van duurzaamheid. Vier van hen namen de tijd voor een interview.

We bespreken vragen als: Waar in je manifest focus je op duurzaamheid? Welke concrete stappen wil je zetten om duurzaamheid in het onderwijs te integreren? Waarom zouden duurzaamheidsgezinde studenten op jou moeten stemmen? Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk onze aflevering om te horen wat elke partij te zeggen had!

Podcast 2: Investeert de universiteit in fossiele brandstoffen?

Meerdere stemmen hebben de Universiteit Leiden bekritiseerd omdat ze haar positie niet gebruikt om afstand te nemen van fossiele brandstoffen. Een artikel in de Mare riep de universiteit op om “de banden met destructieve bedrijven te verbreken”. Maar investeert de Universiteit Leiden ook daadwerkelijk in fossiele brandstoffen? En zo ja, wat is er nodig om dat te veranderen? We wilden een duidelijker beeld krijgen en zochten contact met Paul Flach, de penningmeester van de Universiteit Leiden. We vroegen hem naar de rol van de universiteit in het pensioenfonds ABP, de verschillende stichtingen van de universiteit en de invloed die zij heeft op wat voor soort investeringen er worden gedaan. Nieuwsgierig naar meer? Check onze nieuwe podcastaflevering op Spotify!

Podcast 1: Eco-anxiety

We zijn verheugd om aan dit avontuur te beginnen en we zouden het leuk vinden als je met ons meedoet en ons laat weten wat je ervan vindt. In onze eerste aflevering beantwoordt Hedda Werres onze vragen over eco-angst en duurzaamheidsshaming. Luister en blijf op de hoogte!

In onze eerste aflevering leren we meer over hoe klimaatverandering onze geestelijke gezondheid kan beïnvloeden. Wanneer mensen worden geconfronteerd met de gevolgen van de opwarming van de aarde en vervuiling, voelen mensen zich vaak bedroefd, bezorgd of hopeloos. Dit wordt ook wel "eco-angst" genoemd. Maar waarom voelen we ons zo en wat kunnen we eraan doen? Hedda Werres, schrijfster voor de LUGO-blog, deelt de inzichten die ze opdeed tijdens haar onderzoek over het onderwerp.

Deze website maakt gebruik van cookies.