Logo Universiteit Leiden.

nl en

Biodiversiteit vergroten binnen Universiteit Leiden

Kijk regelmatig op deze pagina voor meer informatie over het vergroten van de biodiversiteit aan de Universiteit Leiden.

Leiden heeft een van de meest versteende binnensteden van Nederland. Dit is niet bevorderlijk voor de biodiversiteitscrisis en de Universiteit Leiden, met een flink aantal gebouwen binnen de Singels. De prioriteit moet zijn om een positieve impact op de zaak te hebben.

Momenteel onderneemt LUGO samen met interne afdelingen en Hortus Botanicus stappen om de gebouwen en de omgeving een positieve invloed te laten hebben op de biodiversiteit. En, we beginnen vandaag bij de oude Universiteitsbibliotheek! Annetje Ottow, voorzitter van het College van Bestuur, heeft zojuist de eerste planten geplant voor het LUGO-biodiversiteitsproject aan de Universiteit Leiden!

Voor meer informatie over de uitkomst en toekomstige projecten, volg de Leiden University Green Office, schrijf je in voor de maandelijkse LUGO nieuwsbrief of neem een kijkje op de LUGO website.

Rogier van Vugt overhandigt Annetje Ottow de wilde geranium. Naast haar staat Jens Opdam van Leiden University Green Office.
Deze website maakt gebruik van cookies.