Logo Universiteit Leiden.

nl en

Duurzaamheid en medezeggenschap conferentie

Je jaar in medezeggenschap is al een tijdje onderweg, hetzij in de Universiteitsraad, een Faculteitsraad, een Instituutsraad, een Ondernemingsraad of in de opleidingscommissie van je opleiding. Hopelijk heb je een goede start gemaakt en kijk je er naar uit om komend jaar je beste beentje voor te zetten!

Tijdens je jaar in medezeggenschap overleg en plan je samen met de opleidingsbesturen, de faculteitsbesturen van het College van Bestuur over verschillende zaken. Sommigen van jullie zullen zich bezighouden met de kwaliteit en de inhoud van het onderwijs, anderen zullen zich richten op budgetten en sommigen zullen plannen moeten bespreken voor de nabije en verre toekomst (of al het bovenstaande!). Al deze onderwerpen kunnen (en moeten?!) duurzaamheid op een bepaald niveau omvatten, en dat is waar jij in komt!

Om je op weg te helpen organiseren het Leiden University Green Office (LUGO) en de Universiteitsraad (UR) samen een congres waar duurzaamheid en medezeggenschap elkaar ontmoeten! Wat kunt u in uw functie doen als het om duurzaamheid gaat? Welke rol speelt duurzaamheid in uw onderwijs? Heb je plannen om bijvoorbeeld je faculteit te verduurzamen? En weet jij deze plannen te presenteren en op gang te krijgen? Op deze conferentie willen we deze onderwerpen en vragen graag met elkaar, als mededeelnemers, bespreken en ideeën en tips en trucs delen om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

De conferentie vindt online plaats op vrijdag 27 november 2020, van 13:00 tot 15:30 uur. Het programma begint met een korte lezing door een duurzaamheidsexpert, waarna je in aparte groepen in gesprek gaat met je mede OLC-leden of faculteitsraadsleden (zie document). We sluiten de conferentie af met een gezamenlijke conclusie, om de dag en ideeën verder te bespreken. Meer details in de bijlage.

Deze website maakt gebruik van cookies.