Universiteit Leiden

nl en

Leiden Leadership Centre

Conferentie Leadership Crossing Boundaries

In het kader van het project Leadership Crossing Boundaries is er op 9 en 10 november 2017 een conferentie georganiseerd in Den Haag door het Leiden Leadership Centre. Tijdens deze inspirerende conferentie stonden kennisuitwisseling en kennisontwikkeling met betrekking op publiek leiderschap centraal.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Tijdens de conferentie deelden en ontwikkelden nationale en internationale wetenschappers, studenten vanuit verschillende studies en vertegenwoordigers van diverse praktijkorganisaties hun kennis over publiek leiderschap in innovatieve en actieve werkvormen.

Vanuit de praktijk gingen Maarten Schurink (Voorzitter RvB Sociale Verzekeringsbank) en Koen de Snoo (loco-gemeentesecretaris Den Haag) in op de ervaringen en leiderschapsvragen waar zij in hun organisatie mee te maken krijgen en hoe zij hieraan invulling geven in de praktijk.   

Ook inzichten van internationale wetenschappers zijn aan bod gekomen. Stefan Boye (Aarhus University) nam plaats in het panelgesprek en gaf daarnaast samen met Ben Kuipers een workshop over veranderleiderschap. Tijdens het panelgesprek werd gereageerd op de videobijdragen van Prof. Lotte Bøgh Andersen (Aarhus University), Prof. Rune Todnem By (Staffordshire University) en Prof. Sonia Ospina (NYU Wagner Graduate School of Public Service).  

Vanuit de projectgroep van het LLC zijn Prof. dr. Sandra Groeneveld, Dr. Ben Kuipers, Dr. Bert Fraussen en Dr. Tanachia Ashikali actief betrokken geweest bij de uitvoering van Leadership Crossing Boundaries. Tijdens de workshops en het panelgesprek hebben zij hun wetenschappelijke kennis over publiek leiderschap gedeeld.

Via het LinkedIn netwerk ‘Leiden Leadership Network’, met het organiseren van vervolg workshops en in de uitvoering van de onderzoeks-en ontwikkelagenda blijft het LLC samen met partners actief de verbinding te maken tussen praktijk en wetenschap. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.