Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen

Humanities matter

Bij Geesteswetenschappen leer je de wereld kennen.

In deze tijd van globalisering zijn geesteswetenschappen belangrijker dan ooit. Migratie, integratie, handel en technologie zorgen ervoor dat grenzen tussen landen en culturen vervagen. Om met elkaar te kunnen samenwerken en -leven, is het cruciaal dat we elkaar begrijpen. Geesteswetenschappen bieden het inzicht dat we daarvoor nodig hebben.

Leiden is uniek met haar bijzonder brede onderzoek en onderwijs in de geesteswetenschappen. De faculteit biedt maar liefst 26 bacheloropleidingen en 27 masteropleidingen met 83 afstudeerrichtingen. Elk hiervan is nauw verbonden met actueel en relevant onderzoek. Dit betekent dat we met ons onderwijs dicht op vakinhoudelijke ontwikkelingen zitten. Maar ook dat we aansluiten bij de belangrijke vraagstukken van onze tijd.

Wetenschappers zijn regelmatig in de media om het brede publiek te informeren over recente ontdekkingen. Ook publiceren zij regelmatig boeken, waarin zij hun vakgebied uitleggen aan een breed publiek. 

Humans of Humanities

In de serie Humans of Humanities, wordt iedere twee weken een van onze wetenschappers, medewerkers of studenten uitgelicht. Deze protretten geven je een kijkje achter de schermen: Wie zijn wij en wat doen we? Zo krijgt onze faculteit een gezicht en vertellen we de verhalen van hen die de Faculteit Geesteswetenschappen vormen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.