Logo Universiteit Leiden.

Psychologie: van therapie geven tot robots programmeren

Deze gastles kan alleen in de Randstad worden verzorgd.

op school
Lesduur
1 lesuur (50 min.)
Interesse(s)
gedrag en maatschappij
,

Veel scholieren denken bij psychologie aan het doorgronden van diepe gevoelens. De wens om mensen te leren begrijpen is voor velen een reden om psychologie als studie te kiezen. Voor een groot aantal studenten blijkt de studie psychologie theoretischer dan verwacht. Als student psychologie ben je niet zozeer met mensen bezig, maar vooral met theorie├źn die het menselijk functioneren beschrijven. Daarnaast blijkt psychologie voor velen ook een breder vak te zijn dan verwacht. Weinig scholieren die onderwijsmateriaal willen maken of intelligente robots willen programmeren, denken daarbij direct aan de studie psychologie. Deze gastles, waarbij we in een aantal groepjes vragen uit de onderzoekspraktijk gaan onderzoeken, wil laten zien dat het beeld dat veel mensen van de studie psychologie hebben onvolledig is. In de vragen waarmee we aan de slag gaan, worden de leerlingen geconfronteerd met enkele aspecten van een wetenschappelijke studie, zoals het toetsen van een hypothese.

Dit is een demonstratiecollege door student(en) Psychologie.
Maximale groepsgrootte: 25 leerlingen.