Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

Communicatiemedewerker

Vacancy number
19-001
Job type
Non-academic staff
Hours (in fte)
0.6 fte
External/ internal
Internal , External
Location
Leiden
Contract type
Temporary
Placed on
2 January 2019
Closing date
1 February 2019 Vacancy closed

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, het Leiden Institute for Advanced Computer Science zoekt een Communicatiemedewerker (0.6 fte).
 

De werkzaamheden

Het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS) is fors aan het groeien en is daarom op zoek naar een communicatiemedewerker die zich bezig gaat houden met de communicatie van LIACS-onderwijs en -onderzoek in print en online. U adviseert bij het schrijven van voorlichtingsmateriaal voor onderwijs, helpt bij de promotie van (nieuwe) opleidingen, lezingen en andere activiteiten van het instituut, schrijft nieuwsberichten over het onderzoek en werkt samen met de afdeling Marketing & Communicatie van de Faculteit om het onderwijs en onderzoek van LIACS onder de aandacht te brengen. U bent nieuwsgierig naar de laatste ontwikkelingen in Computer Science onderzoek en ziet kansen dit onderzoek binnen en buiten de universiteit te laten zien. Hier hoort het bijhouden en uitbreiden van de social media kanalen bij.

Uw profiel

  • Wij zoeken een enthousiaste en positieve collega, die nieuwsgierig is en nieuws ziet;
  • U werkt graag samen, maar kunt ook zelfstandig werken;
  • Uw communicatieve en sociale vaardigheden zijn uitstekend;
  • U weet zich in het Nederlands en in het Engels mondeling en schriftelijk goed uit te drukken;
  • U bent creatief en initiatiefrijk, en hebt een makkelijke pen;
  • U werkt makkelijk met een CMS en bent zeer computervaardig;
  • Wij zoeken iemand met een relevante afgeronde WO-opleiding en ten minste 3 jaar werkervaring als communicatiemedewerker;
  • Uit uw cv blijkt uw affiniteit met informatica en/of de bèta-wetenschappen.

Beschrijving organisatie

Het LIACS is één van de instituten van de Faculteit Wiskunde & Natuur wetenschappen. Het instituut is verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs op het gebied van informatica aan de Universiteit Leiden. Het zorgt voor een Bachelor  Informatica programma (BSc) en drie Master programma's (MSc):  Computer Science, ICT in Business en Media Technology. Het onderzoek van LIACS adresseert fundamentele informatica-vraagstukken en voorziet in de  informatica-behoefte in de maatschappij, zoals in de gezondheidszorg, life science en sterrenkundig onderzoek, logistiek, elektronica, bouw en techniek.

De Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving, waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden gedreven door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.
Het onderzoek binnen de faculteit varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en bio-farmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en twaalf masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 1300 medewerkers en bijna 4000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten . Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging tot maximaal 2 jaar. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.763,- en maximaal € 3.796,-bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 9).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Eline Huisjes, instituutsmanager, e-mail e.h.huisjes@liacs.leidenuniv.nl.
Voor informatie over de selectieprocedure kunt u contact opnemen met Marloes van der Nat, management-assistente, e-mail m.van.der.nat@liacs.leidenuniv.nl.

Solliciteren

Sollicitaties, voorzien van het vacaturenummer, kunnen vergezeld van een motivatiebrief en cv tot en met 1 februari 2019 per e-mail worden ingestuurd naar jobs@liacs.leidenuniv.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

This website uses cookies.  More information.