Universiteit Leiden

nl en

Mirjam van der Sprong

PhD candidate / self funded

Name
Drs. M.C.J. van der Sprong MSc
Telephone
+31 71 527 2727
E-mail
m.c.j.heemskerk.van.der.sprong@fsw.leidenuniv.nl

Working title 'Inclusie en diversiteit in relatie tot professionele leergemeenschappen binnen het onderwijs'. Dual PhD candidate in Leiden University Dual PhD Centre.

More information about Mirjam van der Sprong

Mirjam van der Sprong studeerde Nieuwgriekse Taal en Cultuur en Toegepaste Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit Groningen,  volgde de opleiding tot leerkracht basisonderwijs aan de Hogeschool Leiden en studeerde Orthopedagogiek aan de Universiteit Leiden. Na verschillende functies vervuld te hebben binnen het speciaal onderwijs, praktijk- en volwassenenonderwijs, is zij nu werkzaam als ondersteuningsadviseur / orthopedagoog binnen een samenwerkingsverband voor primair onderwijs.

Dit promotieonderzoek heeft als werktitel ‘Inclusie en diversiteit in relatie tot professionele leergemeenschappen binnen het onderwijs’. Vanuit de dagelijkse praktijk binnen de context van Passend Onderwijs is de interesse ontstaan voor attitudes van leerkrachten en schoolteams ten opzichte van verschillen en diversiteit en de mate waarin passend onderwijs of inclusie gerealiseerd wordt.

PhD candidate / self funded

  • Faculteit der Sociale Wetenschappen
  • Instituut Pedagogische Wetenschappen
  • Onderwijswetenschappen

Work address

Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Contact

This website uses cookies.  More information.