Universiteit Leiden

nl en

Festival | Middle Eastern Culture Market 2019

Geur, sieraden, make-up & klederdrachten uit het Midden-Oosten

Date
Sunday 1 December 2019
Time
Series
Performances @ Middle Eastern Culture Market 2019
Location
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden
Room
Tempelzaal

This event is in Dutch

Op maar weinig plaatsen ruikt het zo lekker als in de Arabische wereld. Gasten worden onthaald op heerlijke geuren die uit een wierookbrander opstijgen, op vrijwel alle soeks zijn uiteenlopende etherische oliën te koop en de parfums van Arabische parfumhuizen zijn wereldberoemd. Geur maakt onlosmakelijk deel uit van de samenleving. Sigrid van Roode en Jolanda Bos verzorgen als uitsmijter van de Midden-Oostenmarkt in de Tempelzaal een dynamische presentatie over geur en make-up in combinatie met klederdrachten, sluiers en sieraden uit het Midden-Oosten. Dames in klederdracht presenteren u verschillende voorwerpen en gebruiken, terwijl van Roode en Bos u het boeiende verhaal vertellen over deze bijzondere gebruiken uit het Midden-Oosten.

Over Sigrid van Roode

'Sigrid van Roode bestudeert traditionele sieraden uit de Arabische wereld als integraal onderdeel van de materiële cultuur van een samenleving. Haar promotieonderzoek aan de Universiteit Leiden richt zich op Egyptische zār-sieraden, als materialiteit van ritueel en als onverwachte historische bron.

Over Jolanda Bos

Jolanda Bos is archeoloog en erfgoed specialist. Ze bestudeert oude haardrachten en archeologische kralen. Daarnaast bestudeert ze klederdrachten en objecten ten behoeve van persoonlijke versiering van hedendaagse culturen in West Asia en Noord-Afrika

This website uses cookies.  More information.