Universiteit Leiden

nl en

Festival | Middle Eastern Culture Market 2019

Dabke Dance

Date
Saturday 30 November 2019
Time
Explanation
11.45-12.30 hrs & 13.30-14.15 hrs
Series
Kids Activities @ Middle Eastern Culture Market
Location
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden
Room
11.45-12.30 hrs: Tempelzaal | 13.30-14.15 hrs: Trajanuszaal

Schedule

11.45-12.30 hrs
Adults Dabke Workshop Tempelzaal
13.30-14.15 hrs
Children Dabke Workshop Trajanuszaal

This event is for Dutch and non Dutch-speaking participants

Dabke (Arabisch vertaling: stampen) is een modern Levantijns-Arabische cirkel-volksdans. Deze dansstijl wordt met name uitgevoerd in Palestina, Libanon en Syrië. Dabke combineert cirkeldans en line dans en wordt op grote schaal uitgevoerd op bruiloften, partijen en andere vrolijke gelegenheden. Dabke is fun, energyzing en vooral gezellig. Omdat het ritme van bewegingen simpel, repetitief en gangbaar zijn is dabke de ultieme dans om op multiculturele feestjes en gelegenheden te performen.

Over Nikita Shahbazi

Nikita Shahbazi is een psychologe, trainer en dansende duizendpoot vanuit Iran, Teheran. Nikita heeft Oriëntaalse danslessen, Contact Improvisation, en the 5Rhythms gevolgd. Ze heeft haar training om oriëntaalse dans te geven in 2011 afgerond. In 2014 heeft ze stichting IMOVE opgericht om dans sessies te promoten. Nikita heeft ze kinderen en vrouwen van Perzische en Oriëntaalse dans gegeven en in samenwerking met haar collega’s die professionele dansers zij biedt ze Dabke, Hip Hop aan scholen, culturele instellingen en interculturele feesten.

Over Jol Alholo

Jol Alholo Is een danser en choreograaf vanuit Damascus, Syrië. In Damascus heeft Jol Higher Institute for Dramatic Art gevolgd. Hij danste 10 jaar bij Enana Dance Folklore Theatre in Syrië. Hij heeft door het Midden Oosten dansoptredens gegeven aan festivals meegedaan. Op dit moment werkt Jol met de Stichting Vrolijkheid om kinderen en jongeren van dans en vreugde te voorzien. In samenwerking met de Stichting IMOVE geeft Jol bewegend theater en Dabke dans workshops.

*Places are limited. First-come, first-serve basis applies. Registration possible at the day of the event

This website uses cookies.  More information.