Universiteit Leiden

nl en

Festival | Middle Eastern Culture Market 2019

Stands at the Middle Eastern Culture Market

Date
Saturday 30 November 2019 - Sunday 1 December 2019
Location
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden

Uzbek Crafts

Looking for something special? You will find it at the Uzbeki stand with jewellery, textile and more 

Atlas argan Company 

During the Middle Eastern Culture Market Atlas Argan Company has a stand where they showcase their products and have regular demonstrations. 

Atlas Argan Company biedt een biologische verzorgingslijn aan met producten van 100% pure argan olie. Pure argan olie is multifunctioneel als het aankomt op persoonlijke verzorging. De olie herstelt, voedt en beschermt de huid en bevat alles wat jij nodig hebt voor een stralende huid! Naast een cosmetische lijn bieden wij ook culinaire arganolie aan en hebben wij een heerlijke amandel amlou binnen ons assortiment.

Wij persen onze pure argan olie (in onze winkel) volgens geheel eigen methode en zijn vooralsnog de enige producent buiten Marokko om.
Door de olie zelf te persen, kunnen wij de hoogwaardige kwaliteit die wij nastreven gegarandeerd waarborgen!
Onze producten zijn online verkrijgbaar en in de Atlas Argan Company winkel gelegen in het centrum van Leiden.
 

Persian products

Gerrie van Rooijen will display a wide array of Persian products she personally collected during her travels. 

Op de Midden-Oosten Cultuurmarkt krijgt u de gelegenheid kennis te maken met een aantal ambachtelijke producten uit Iran. De Perzische cultuur is rijk aan vormen en kleuren die in allerlei gebruiksvoorwerpen met traditionele technieken tot uiting worden gebracht. Gerrie van Rooijen reist graag naar Iran om deze handgemaakte voorwerpen uit te zoeken en geeft met alle plezier toelichting op deze toegepaste kunst: van fijn geëmailleerde borden, het zogeheten Mina uit de stad Isfahan tot lakdoosjes van papier-maché, 'qalamdoon', oorspronkelijk bedoeld voor de kaligrafie pennen. Deze en andere mooie voorwerpen zijn ook te koop.

Nesh jewellery & scarfs

Nesh staat voor de moderne vrouw die traditionele tinten combineert en zo uitblinkt in een eigen stijl. Simpel maar origineel. Onze producten divers: handgemaakte sjaals, natuursteen sieraden maar ook makkelijk te combineren accessoires. 

Perfume by lekkeregeurtjes.nl

Bij Lekkeregeurtjes.nl vind je parfums van een goede prijs/ kwaliteit verhouding. 

Alle parfums worden gemaakt van kostbare, natuurlijke bestanddelen zoals agarhout, Taif roos, wierook, muskus, sandelhout en zeldzame kruiden. De muskus geurstoffen die worden gebruikt zijn synthetisch.

De parfum oliën en parfum crèmes bevatten geen alcohol en hebben een langdurende geur.

Lekkeregeurtjes.nl is een initiatief van Amel Schipper

El Assyl Sweets

El Assyl Sweets is een familiebedrijf dat gerund wordt door 2 broers van Palestijnse afkomst. El Assyl Sweets heeft een vestiging in Den Haag en Utrecht. In Den Haag kun je binnen plaats nemen om van een lekker stukje baklava te genieten. De zaak in Utrecht is een productiecentrum, waar alles vers wordt bereid. Je kunt hier enkel bestellingen afhalen. De zoetigheden van El Assyl bestaan uit verschillende noten. Denk maar aan vullingen van pistache, cashewnoten, amandel, dadels, walnoten etc. Deze sweets zijn zeer bekend in het Midden-Oosten, en ze zijn vooral geliefd omdat ze niet zo zoet smaken als andere zoetigheden.

Islamic Mosaics

Corinne den Hengst makes Islamic mosaics herself and will showcase her designs during the Middle Eastern Culture Market

This website uses cookies.  More information.