Universiteit Leiden

nl en

Festival | Middle Eastern Culture Market 2019

Berber Poetry: Mohamed Chacha

Date
Sunday 1 December 2019
Time
Series
Poetry @ Middle Eastern Culture Market 2019
Location
Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
Leiden
Room
Trajanuszaal

This event is in Dutch

De rebelse Marokkaans/Berberse schrijver Mohamed Chacha schreef gedichten, korte verhalen en romans in het Riffijns Berber (Tamazight). Van zijn hand verscheen in Nederland de eerste roman ooit in het Riffijns Berber. De dichtbundel  Araji "in afwachting" bevat een selectie Berberse gedichten met nederlandse vertaling. De gedichten behandelen voor de schrijver belangrijke thema’s zoals éénzaamheid, vrijheid, religie, de Rif-kwestie en leven in Nederland. Dr. Khalid Mourigh zal gedichten voordragen van de rebelse Marokkaans/Berberse schrijver Mohamed Chacha.

Naar aanleiding van de dichtbundel heeft Leids universitair weekblad Mare Khalid Mourigh geïnterviewd over Mohamed Chacha. Klik op de link om het artikel te lezen. 

Over Khalid Mourigh

Dr. Khalid Mourigh behaalde in 2015 zijn PhD aan de Universiteit Leiden. Hij schreef een grammatica over het Ghomara Berber, een kleine variant die met uitsterven wordt bedreigd. Vervolgens deed hij onderzoek naar de fonetische en grammaticale aspecten van het Marokkaans Nederlands in Gouda.

This website uses cookies.  More information.