Universiteit Leiden

nl en

Alumni Event

Alumnibijeenkomst Brussel

Date
Wednesday 3 October 2018
Time
Location
Holland House (Club Royal des Guides)
Aarlenstraat 32
B-1000 Brussel

De registratie voor deze bijeenkomst is gesloten. Contact: info@alumni.leidenuniv.nl


Vanuit verschillende disciplines werken onderzoekers van de Universiteit Leiden samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Deze vooruitstrevende onderzoeken kunnen grote invloed hebben op gezondheid en welzijn van velen. Als waardevolle relatie delen wij de bevindingen van onze wetenschappers graag met u en organiseren de komende tijd diverse bijeenkomsten voor onze alumni in het buitenland.

De primeur van deze bijeenkomsten vindt plaats in Brussel op woensdag 3 oktober 2018. Wij nodigen u daarvoor van harte uit. Het is een unieke kans om meer te weten te komen over de achtergronden en uitkomsten van baanbrekend onderzoek en u komt direct in contact met de wetenschapper in kwestie. Daarnaast is het een mooie gelegenheid andere alumni in Brussel te ontmoeten.

Een nieuwe nier op bestelling?

Regeneratieve Geneeskunde biedt chronisch zieken uitzicht op genezing, in plaats van (dure) symptoombestrijding. Het betekent dat zieke weefsels en organen hersteld kunnen worden, zodat er geen transplantatie meer nodig is. Medicijnen kunnen getest worden op organs-on-a-chip, zonder dierproeven en zo nodig op maat voor de patiënt. Een fascinerend toekomstbeeld dus, met enorme kansen voor gezondheidszorg en economie.

Kunnen wij nieren op maat bouwen voor chronisch zieke patiënten? Is het mogelijk organen te herstellen door het toedienen van stamcellen? Prof. dr. Ton Rabelink van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), neemt u mee in de zoektocht naar nieuwe therapieën als alternatief voor orgaantransplantatie op weg naar een enorme medische doorbraak: een oplossing voor het tekort aan donornieren.

Onderzoeksfaciliteiten

Artsen en onderzoekers van het LUMC en de Universiteit Leiden beschikken over veel onderzoeksfaciliteiten op het gebied van regeneratieve geneeskunde. Het LUMC was in 2011 bijvoorbeeld de eerste met een faciliteit voor het kweken van geïnduceerde pluripotente stamcellen en beschikt over een zeer uitgebreide Good Manufacturing Practice faciliteit voor de productie van stamcellen voor therapeutische toepassingen. Binnen de Universiteit Leiden en het LUMC is een goede interactie tussen celbiologen, artsen en technici van de omliggende technische universiteiten.

Prof.dr. Ton Rabelink is hoogleraar interne geneeskunde, hoofd van de afdeling interne geneeskunde van het LUMC. Daarnaast is hij boegbeeld van Nationale Wetenschapsagenda voor de route Regeneratieve Geneeskunde en voorzitter van de Nederlandse Federatie voor Nefrologie. 

Meer informatie over regeneratieve geneeskunde vindt u het wetenschapsdossier vasculaire en regeneratieve geneeskunde.

Meer info en aanmelden
 

Datum Woensdag 3 oktober 2018
Tijd 17.30 - 18.00 uur Registratie en inloop
18.00 - 19.00 uur Lezing prof. Ton Rabelink
19.00 - 20.30 uur Borrel met haring
Locatie Holland House (Club Royal des Guides)
Aarlenstraat 32
B-1000 Brussel
Kosten Gratis toegankelijk voor genodigden
Aanmelden U kunt zich niet meer aanmelden voor deze bijeenkomst. 
Dresscode Business
Overig De lezing wordt gehouden in het Nederlands
This website uses cookies.  More information.