Universiteit Leiden

nl en

Debate

UNESCO-debat over werelderfgoed

Date
Thursday 29 September 2016
Time
Location
Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden
Rapenburg 28
2311 EW Leiden

Het eerste UNESCO-debat heeft de moedwillige vernietiging van cultuur als onderwerp. Onder de titel Werelderfgoed: schat of schietschijf? gaan filosoof en columnist Stephan Sanders en Somaliland-archeologe Sada Mire in met elkaar in debat, onder leiding van Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie.

  • datum: donderdag 29 september 2016
  • tijd: 16.00 - 18.00 uur
  • locatie: Leemanszaal
  • entree: gratis (excl. museumentree)
  • voertalen: Nederlands en Engels
  • aanmelden: via info@unesco.nl

Doelwit van extremisten

Het debat staat in het teken van de moedwillige vernietiging van cultuur, en in het bijzonder van werelderfgoed. Recente gebeurtenissen in Mali, Syrië en Irak laten zien dat een lijst met werelderfgoed averechts kan werken. Internationale erkenning maakt cultuur onbedoeld ook tot doelwit van extremisten. 

Stephan Sanders, Sada Mire en Andrée van Es

Filosoof en columnist Stephan Sanders zal food for thought geven over de voor- en nadelen van een internationale erkenning van erfgoed. Sada Mire, de enige archeologe werkzaam in Somaliland, gaat in op de betekenis van erfgoed voor gemeenschappen en de dilemma’s die een rol spelen bij erfgoedbescherming in conflictsituaties. Het debat staat onder leiding van Andrée van Es, voorzitter van de Nationale UNESCO Commissie. 

UNESCO-debat over werelderfgoed

This website uses cookies.  More information.