Universiteit Leiden

nl en

Alumni Event

Alumni day ALFA

Date
Saturday 16 April 2016
Time
Location
Van Steenis
Einsteinweg 2
2333 CC Leiden

De voorbereidingen voor de eerste ALFA-dag zijn in volle gang! Altijd al willen zien hoe archeologisch onderzoek tegenwoordig bedreven en onderwezen wordt, in een hypermodern gebouw waar 170 stafleden en 500 studenten in huizen? Op zaterdagmiddag 16 april opent de Faculteit der Archeologie de deuren van het Van Steenisgebouw voor alle alumni. 

Wat? Waar?

Vanaf 12.00 uur staat de lunch klaar in het Van Steenisgebouw en kan worden bijgepraat met die medestudent met wie je nog in Oss, op St. Eustatius, Sardinië of Tell Sabi Abyad hebt gegraven. Vanaf 13.30 uur gaat het programma van start. Na enkele warme welkomstwoorden duiken we in 'Toen & Nu'. Achtereenvolgens horen we meer over:

  • Veldwerk: zonder computer en met een waterpas en baak versus total station en surveys met behulp van drones;
  • Alumni aan het woord: één van de oudste alumni gaat in gesprek met de allerprilste;
  • Laboratoria: van de eerste zuurkast op de Breestraat naar de moderne labs van nu.

Hierna volgt een rondleiding door het gebouw: verschillende stafleden demonstreren de faciliteiten van wat tegenwoordig science-based archaeology heet. Vanaf 16.00 uur is het tijd voor een borrel en bespreken we tot uiterlijk 18.00 uur met elkaar of vroeger inderdaad alles beter was.

Deelnamekosten?

Voor deelname aan de middag rekenen we €10,- per persoon. We stellen het op prijs als je dit bedrag voor 25 maart 2016 overmaakt naar ons rekeningnummer: NL42INGB0007147485. Donaties zijn uiteraard ook van harte welkom! Als je een donatie doet van minimaal € 25,- zitten de kosten voor 16 april daar natuurlijk bij inbegrepen.

Meld je direct aan!

We zien je graag op zaterdag 16 april! Registreer je voor de ALFA-dag door dit formulier te gebruiken. Let op: er is helaas geen plek voor alle nog levende alumni, dus verzeker je van een plek en meld je aan voor 25 maart!

Heb je vragen? Mail ons! 

Eerste ALFA dag: zaterdag 16 april 2016!

This website uses cookies.  More information.