Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Informatie voor gebruikers

Met de komende verhuizing is het goed om even stil te staan bij een aantal huisregels. Sommige hiervan kennen wij al jaren, maar er zijn ook nieuwe spelregels.

Beleid koffie/thee voorzieningen

Binnen de universiteit geldt sinds 2008 een strikt beleid voor het gebruik van koffie-/theeapparatuur, magnetrons e.d. op werkplekken. Vanwege het ontbreken van voldoende pantry’s in de oude situatie is dit bij ons soms oogluikend toegestaan. De nieuwe situatie telt ruim voldoende pantry’s, die worden voorzien van door de faculteit aangeschafte koffie-/thee-apparatuur en in sommige gevallen ook van een magnetron. Het is niet langer toegestaan dit soort voorzieningen in uw kamer te hebben. Hier wordt op toegezien en alle apparatuur die wordt aangetroffen wordt verwijderd. 

Binnentuin

Op locatie Wijnhaven bevindt zich een binnentuin voor medewerkers, docenten, studenten en bezoekers.  In de binnentuin kunnen studenten ontspannen studeren op een van de 350 zon-/studieplekken, liggend op het gras of op een van de stoelen op het terras.  

In de binnentuin komt een aparte (overdekte) rookzone.

Lockers

In het gebouw bevinden zich op de begane grond, de tweede en de derde verdieping een groot aantal lockers die door medewerkers en studenten met de LU-kaart bediend kunnen worden. Aan het gebruik van deze lockers zijn geen kosten verbonden. Dagelijks om 24:00 uur worden alle lockers vrijgegeven om langdurig gebruik door 1 persoon tegen te gaan.

Liften

Het gebruik van de lift in het Wijnhaven-gebouw is enkel toegestaan aan minder-validen en het vervoer van goederen die niet over de trap kunnen worden vervoerd. Het gebruik van de lift in locatie Schouwburgstraat is toegestaan aan iedereen, maar houdt rekening met minder-validen en het vervoer van goederen die niet over de trap kunnen worden vervoerd.

Toegang

De toegang (hoofdentree) van het Wijnhaven-gebouw bevindt zich aan de zijde van de Turfmarkt. Via de fietsenstalling (zijingang zijde Lage Zand) is het gebouw ook te betreden. De toegang (hoofdentree) van locatie Schouwburgstraat bevindt zich aan de zijde van de Schouwburgstraat. Het is niet mogelijk om dit gebouw via een andere ingang te betreden.

Fietsenstalling en parkeren

Met betrekking tot het parkeren wijzigt zich niets. Onder het Wijnhaven gebouw wordt een Q-park gerealiseerd. Er zijn geen plekken gereserveerd voor medewerkers en/of bezoekers van de Universiteit.

De ingang voor fietsers in het Wijnhaven-gebouw bevindt zich aan de zijde Lage Zand en kan  met een LU-card worden geopend. De ingang voor fietsers van locatie Schouwburgstraat zit rechts naast de hoofdentree aan de straatzijde (Schouwburgstraat) en kan met een LU-card worden geopend.

Bezoekers

Bezoekers dienen zich altijd te melden bij de receptiebalie van het betreffende gebouw. Omdat in het Wijnhaven-gebouw de toegangsdeuren tot de verdiepingen waar het personeel is gehuisvest beveiligd zijn, dient u zelf uw gasten op te halen bij de receptiebalie. Voor het Schouwburgstraat-gebouw geldt dat bezoek eventueel doorverwezen kan worden naar de juiste verdieping en kamer.

Temperatuurregeling

In het Wijnhaven-gebouw wordt de temperatuur centraal geregeld. Het is mogelijk om het raam een stukje te openen voor frisse lucht.

Afval

Op iedere kamer en in iedere kantoortuin worden afval- en papiercontainers geplaatst, zodat u deze altijd dichtbij hebt. U dient uw afval hier wel zelf in te deponeren. Afval dat bij de kamerdeuren of in de gang wordt gelegd, wordt niet opgehaald. Indien u veel of specifiek afval heeft, kunt u dit op de vertrouwde wijze melden bij de Servicedesk, waarna het zal worden afgevoerd.

Ophangen schilderijen en whiteboards

Boren in de wanden is strikt verboden! Er zijn speciale ophangsets bij de servicedesk verkrijgbaar waarmee u heel eenvoudig uw whiteboards, schilderijen e.d. kunt ophangen.