Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Veelgestelde vragen studenten

Je project kan over van alles gaan, behalve over het veranderen van de inhoud van een vak. Het kan gaan over het verduurzamen van de universiteit tot het verbeteren van arbeidsmarktvoorbereiding. Van het voorkomen van burn-out klachten bij studenten tot het versterken van het gemeenschapsgevoel binnen je opleiding of faculteit. Voor de vorm van het project kan je bijvoorbeeld denken aan het ontwikkelen van een app, extracurriculaire activiteiten opzetten of het implementeren van nieuwe digitale technieken in onderwijs.

Meedoen aan Studenten als Partners levert jou een hoop nieuwe vaardigheden op. Je doet ervaring op in change management en in action research, waarvoor je een training zult volgen. Je leert beter presenteren en je vergroot je netwerk. Verder leer je je eigen onderzoek te ontwerpen en krijg je de kans je werk te publiceren in een internationaal tijdschrift. Daarnaast krijg je natuurlijk een vergoeding (financieel of in ECTS).

Hoeveel tijd je aan het project kwijt bent is afhankelijk van de grootte van het project en of je samenwerkt met andere studenten (maximaal 3 wordt aangeraden). Een project mag maximaal 12 maanden duren. Als je één dag in de week de tijd hebt voor je project dan zit je waarschijnlijk wel goed. De hoeveelheid uur die je per week aan het project besteedt, heeft logischerwijs ook invloed op de totale tijdspanne van het project. Omdat jij zelf de kartrekker bent in het project, mag jij zelf je eigen tijd indelen. Als je 8 uur per week aan het project wilt besteden, hoeft dat niet verplicht op 1 dag te zijn. Wel vragen we je bij aanmelding om aan te geven hoeveel tijd per week je van plan bent te besteden aan het project.

Je hebt minstens een stakeholder nodig die betrokken is bij jouw project. De hoofdstakeholder is een universitaire medewerker die belang heeft bij jouw project. Andere stakeholders hoeven niet per se medewerkers van de Universiteit Leiden te zijn, maar kunnen ook studenten of studieverenigingen zijn. Het is afhankelijk van jouw project wie een belangrijke stakeholder is. Draait jouw project bijvoorbeeld om het versoepelen van het reserveren van zelfstudieruimtes, dan is het Universitair Facilitair Bedrijf (UFB) een belangrijke stakeholder. Voor een project over duurzaamheid in onderwijs, is het slim om docenten te betrekken die actief bezig zijn met duurzaamheid binnen hun vakgebied.

Je kunt in gesprek gaan met medewerkers met wie jij bekend bent. Als je twijfelt over wie je moet vragen, dan kan de organisatie van Studenten als Partners je verder helpen. Mail ons in dat geval je vraag! 

Nee, Studenten als Partners projecten zijn gericht op het verbeteren van de student experience. Bijvoorbeeld onderwijsmethoden, extra curriculaire initiatieven, technologie in onderwijs, learning spaces enzovoort.

Je mág je project wel op universiteitsbreedniveau richten, maar je wordt evengoed aangemoedigd om een faculteitsbreed of een opleidingspecifiek project in te dienen. 

We raden je aan om met niet meer dan twee anderen samen te werken. Het is echter wel mogelijk om nog een extra student bij het project te betrekken. Als je dit wil, laat het dan even weten via visionteachingandlearning@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie